Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Borås möter ungerska Körmend

Under torsdagsförmiddagen lottades de inledande omgångarna av årets FIBA Europe Cup. Nu står det klart att Borås Basket, som går in som oseedat lag, får möta ungerska Körmend. Vid vinst i den matchserien ställs man mot rumänska Bukarest i nästa omgång.

Egis Körmend från Ungern blir Borås Baskets första motståndare i FIBA Europe Cup i september. Om Borås går segrande ur den striden (hemma-/bortamöte) ställs man mot rumänska Steaua Bucharest i omgång 2.
– Ett kul lag att möta. Körmend hade bra lag förra året och i år har de faktiskt en hel del intressanta spelare som vi själva har tittat på. Självklart har vi möjlighet att vinna men Körmend måste ses som favoriter. De kom trea i ungerska ligan och var ett slutspelslag i FIBA Europe Cup förra säsongen, kommenterar Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

Om Borås tar sig vidare efter mötena med Körmend och Bukarest så väntar en grupp som ser ut ungefär så här:

GRUPP D
1. Bosna (BIH) / MHP Riesen (GER) / Cluj (ROU) / Brussels (BEL)
2. Sokoli (MKD) / Kalev Cramo (EST) / Fehevar (HUN)
3. Borås (SWE)
4. Keravnos (CYP) / Avtodor (RUS)

Borås Basket börjar hemma den 21 september, returen spelas i Ungern den 26 september. Södertälje Kings är redan klara för den andra kvalomgången, och ställs mot vinnaren mellan ungerska Szolnoki Olaj och Trabzonspor från Turkiet.

Här kan du läsa mer om årets FIBA Europe Cup.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget