Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Så ska “nya” Uppsala Basket byggas

I dagsläget finns endast en spelare under kontrakt i Uppsala Basket. Men tränaren Kevin Gaines känner ingen panik över läget.

Om drygt två månader startar Basketligan och just nu pågår ett febrilt jobb i ligaklubbarna med att kontraktera spelare inför kommande säsong. Flera lag har börjat fylla sina trupper, men i fjolårets semifinallag Uppsala Basket så står än så länge endast en spelare under kontrakt – Axel Nordström.
– Vi har några spelare som vi förhoppningsvis kan komma överens med den närmaste tiden. Vårt fokus är att vi kan behålla vår unga kärna av spelare som vi ser som väldigt viktiga, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till 24Uppsala.se.

Tre bärande spelare har lämnat Uppsala Basket under sommaren, Anton Gaddefors, Carl Engström och Andreas Person Och det är tveksamt om Uppsala kan få till ett lika starkt lag som i fjol, men Uppsala-tränaren utesluter inte att det ändå kan bli ett slagkraftigt lag som kan ta sig långt i slutspelet i vår.
– Vi får se vad vår ekonomi tillåter. Det finns åtta lag i ligan, och vi tittar på en del intressanta spelare. Men det är för tidigt att säga. Först och främst handlar det om att göra klart med de unga spelare som vi hade med förra året och som jag ser stor potential i. Det är den kärnan som jag vill ha, säger Gaines till 24Uppsala.se.

Här kan du läsa 24Uppsalas text i sin helhet.

LÄS MER: Gaines förlänger med Uppsala

Dela inlägget