Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

KLART: Gaines förlänger med Uppsala

Nu står det klart att Uppsala Basket förlänger med Kevin Gaines som huvudtränare. Kontraktet gäller 2+1 år och Kevin Gaines kommer att ha en utökad roll som huvudtränare och sportchef.

Kevin Gaines initiala uppgift blir nu att sätta ihop ett konkurrenskraftigt lag för säsongen 17/18 tillsammans med den nyinrättade sportgruppen där John Tillman och Eric Hoh ingår. Kevin kommer att rapportera till sportgruppen som i sin tur rapporterar till styrelsen.
– Det har varit vår högsta prioritet att förlänga med Kevin och det är glädjande att vi nu är överens och kan börja bygga ett lag inför kommande säsong. Med Kevin får vi en uppsalafostrad headcoach som jobbar stenhårt för att lyckas, säger Uppsala Baskets nye ordförande Daniel Fixelius i ett pressmeddelande.

Kevin Gaines:
– Uppsala Basket är min moderklubb och när styrelsen tidigt visade att man ville förlänga så har det varit mitt första val hela tiden. Jag är väldigt glad över att vi har kommit överens om en fortsättning där min nya roll blir utökad i och med sportchefsansvaret och det är väldigt utvecklande och stimulerande. Uppsala har många duktiga egna talanger och det känns väldigt kul att kunna fortsätta utveckla dem och att ha kvar ambitionen att fullfölja vår filosofi kring att ha så många egna produkter i laget som möjligt. Nu ligger fokus på att bygga truppen inför säsongen 17/18 och jag kommer att ta kontakt med samtliga spelare från förra säsongen som ännu inte har någon annan klubb.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget