Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Södertälje nekas plats i Champions League

Södertälje Kings fick ingen plats i Champions League. Klubben har nu i stället ansökt om spel i FIBA Europe Cup.

Det var en överraskande Robert Andersson, sportchef i Södertälje som mottog beskedet under torsdagen.
– Sverige som basketnation är inte stor ute i Europa och uppenbarligen räcker vi inte till för att ha två platser. Fast de använder sig ju av ett rankingsystem för att se vilka lag som ska få vara med. Men det känns ju snöpligt när det har varit så administrativt klantigt skött och att beskedet ändrades från en dag till en annan, säger Andersson till Länstidningen.

Däremot är BC Luleå klara för spel i kvalet till Champions League. Det svenska mästarlaget går in i den första kvalomgången som startar 19 september. Lottningen sker den 11 juli.

Här är lagen som BC Luleå kan få möta i första kvalrundan:
Avtodor Saratov (RUS), Benfica (POR), Bosna Royal Sarajevo (BIH), Dinamo Tbilisi (GEO), Divina Seguros Joventut (ESP), Donar Groningen (NED), Kalev Kramo (EST), Kapfenberg Bulls (AUT), Karposh Sokoli (MKD), Keravnos (CYP), MHP Riesen Ludwigsburg (GER), Sigal Pristina (KOS), Telenet Antwerp Giants (BEL), Tsmoki Minsk (BLR), Vytautas (LTU)

Dela inlägget