Fotograf: Daniel Nestor / Bildbyrån

Nässjö värvar fransman

Nässjö Baskets lagbygge fortsätter. Senast in i laget är en 25-årig fransman.

Thomas Tshikaya. Så heter Nässjös senaste tillskott i laget inför säsongen 2017/18. Fransmannen Thomas Tshikaya kommer närmast från spel med college-laget Angelo State University. 25-åringen mäter 201 centimeter och beskrivs enligt Nässjös hemsida som en viktig nyckel i lagets insiderotation.
– En viktig pusselbit är på plats och vi är mycket nöjda över denna värvning. Thomas Tshikaya är grymt atletisk och han kommer betyda mycket för vårt spel över hela banan. Vi vill spela en snabbare basket i år och därför letar vi spelare som älskar att vända spelet snabbt och inte tvekar att ta bollen starkt till korgen när chans finns. Vi förväntar oss stora saker under såväl offensiv som defensiv korg av denna fransman, dessutom är han en bra skytt från distans så han kommer ställa till med mycket besvär för våra motståndare kommande säsong det är vi övertygade om, säger Nässjö Baskets sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon.

Nässjö-tränaren Felix Alonso:
– Thomas är en mycket intressant spelare. Han är en atletisk “fyra”, aggressiv i försvar och spelar med hög intensitet på båda sidor av golvet. Han är duktig en mot en, kan skjuta bollen och hjälpa till i returtagningen både offensivt och defensivt. Jag tror att han kommer att ge oss en annan fysisk dimension. Vi vill spela snabbare än förra säsongen och han kommer bli en viktig spelare i vårt lag.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget