Fotograf: Bildbyrån (montage)

Borås signar defensivt ankare

Efter fyra år på Savannah State och tre år i danska ligan har basketspelaren Jyles Smith bestämt sig för Borås Basket och Basketligan. 25-årige Smith är en defensivt orienterad forward som 2016 vann det danska mästerskapet ihop med tidigare nyförvärvet Nimrod Hilliard IV.

– Vi värvade Jyles Smith för att vi ville ha en bra försvarsspelare som är användbar på flera olika sätt. Vi ville ha en som är bra på dubblingar, byten och på att agera målvakt. I och med att Jyles har de färdigheterna är han en mycket allround försvarsspelare och dessutom väldigt atletiskt och rörlig, säger Borås Baskets tränare Henrik Svensson.

När vi bad Jyles Smith beskriva sig själv som basketspelare så lät det enligt följande:
– Det viktigaste är att jag är en lagspelare. Jag vet att det inte handlar om mig och min statistik, utan om hela gruppen. Jag är mest defensivt orienterad men kan spela åt båda hållen. Jag kan påverka matcherna i flera olika aspekter, säger Jyles Smith.

Jyles Smith har redan en del erfarenhet av Europa då han hunnit med tre säsonger i Danmark. Han har fått bra referenser av tidigare coacher, lagkamrater och klubbchefer.
– Jag kände mig eftertraktad redan vid första kontakten med Borås Basket och jag vet att vi kommer att kunna uträtta stora saker. Att jag får återförenas och spela med Nimrod Hilliard kommer att göra detta ännu mer äkta och kul. Jag har en jättebra känsla, säger Jyles Smith.

Angående sin relation med Nimrod Hilliard IV säger 25-åringen så här:
– Jag och Nim har en bra relation. Vi spelade mot varandra, då vi gick på rivaliserande skolor i college. Och vi spelade med varandra och vann danska ligan ihop i Horsens. Det kommer att kännas fantastiskt att återförenas med honom, säger Smith.

Jyles Smith spelade för Savannah State på college och tog examen 2014. Sedan dess har han spelat för tre olika lag i Danmark: Copenhagen Wolfpack, Horsens IC och Hörsholm 79ers.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget