Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Person byter Uppsala – mot Borås

Andreas Person, som spelade för Borås Basket under våren 2015, återvänder efter två säsonger i moderklubben Uppsala Basket. Kommande säsong blir den 26-årige guardens elfte i Basketligan.

Sju säsonger i Uppsala. Två säsonger i LF Basket. Och en säsong splittad mellan Jämtland och Borås. Det blir hela tio säsonger i Basketligan herr. Den elfte har 26-årige Andreas Person bestämt sig för att spela i Borås Basket.
– Nu blir det ganska många nya ansikten och då känns roligt att en spelare som Andreas Person, som vi i klubben känner och som publiken känner igen, valt att komma tillbaka. Det är ett fint kvitto för oss och tyder på att Andreas trivdes när han var här. Andreas är ett nyförvärv som samtidigt känns som en gammal vän, säger Borås Baskets sportchef Jonas Larsson.

Så här säger 26-åringen själv om att återigen få spela för Borås Basket:
– Det känns riktigt bra. Jag trivdes fantastiskt bra i Borås senast, både på och utanför planen. Simon (Gunnarsson) och Fredrik (Andersson) känner jag väl sedan innan och jag är säker på att det här blir ett härligt gäng. Borås brukar alltid få ihop slagkraftiga lag och det kommer att behövas.

Förra gången som Andreas Person representerade Borås Basket kom han in som Henrik Carlssons ersättare (knäskada) i januari 2015.
– Nu är det en annan situation. Jag är med i laget från början och har chansen att växa tillsammans med de andra på ett annat sätt. Det känns bättre än att komma in mitt i säsongen. Nu är alla i samma situation, kommenterar Person.

– Först och främst så är Andreas Person en av Basketligans bästa försvarsspelare. Och eftersom han både kan ”scora” och skapa lägen för andra så är han är en mycket användbar spelare även i anfall, berömmer Borås-tränaren Henrik Svensson.

Flyttlasset till Borås går i slutet av juli. Andreas Person kommer att spela med nummer 5 på ryggen.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget