Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Ny tränare klar för Södertälje

Ludwig Degernäs blir Södertälje Kings huvudtränare från och med säsongen 2017/18. Han efterträder mästartränaren Vedran Bosnic som innehaft den positionen de senaste sju säsongerna.

Degernäs har både spelat och coachat i SBBK sedan ungdomsåren och arbetat tillsammans med Bosnic de senaste sju framgångsrika säsongerna. Ludwigs del i framgångarna är stor och han har parallellt med att vara assisterande tränare i Kings varit huvudansvarig för flera landslag och lotsat fram flera av de mest talangfulla spelarna i Sverige.
– Jag vill tacka klubben för den här möjligheten. Jag har haft sju fantastiska år tillsammans med Vedran och vill särskilt tacka honom för dessa magiska år i klubbens historia och önskar honom lycka till i sin nya klubb. Jag känner mig väldigt motiverad och redo och kommer jobba hårt för att lyckas. Fokus i det korta perspektivet kommer att ligga på att bygga ett starkt coachteam för att fortsätta utveckla våra unga talanger. En viktig pusselbit är Alexander Wikner engagemang och hans expertis och erfarenhet ger oss spelare och coacher en trygghet och kontinuitet i det arbetet. Det gläder mig att Adam Ramstedt valt att spela med Kings ytterligare två säsonger. Med honom och Valter Lindström har vi två väldigt spännande och talangfulla spelare att bygga laget runt säger Södertäljes nye tränare Ludwig Degernäs.

Södertälje har alltså två spelare kontrakterade men för diskussioner med ett flertal, många som varit med tidigare säsonger med nära anknytning till klubben, om att vara med på en ny resa med Södertälje Kings.
– När klubben nu står inför en spännande utmaning och lite ny inriktning där vi ska satsa på de unga spelarna så är ”Ludde” perfekt för uppdraget. Han har stort förtroende hos spelarna och fått erfarenhet och kunskap genom sitt täta samarbete med Bosnic under åren. Han är mer än redo för uppdraget, säger Södertälje BBK:s klubbdirektör Robert Andersson.

Klubbens styrelse beslutade också att fortsätta sin satsning på internationellt spel i Basketball Champions League nästa säsong, vilket blir klubbens sjätte raka i det sammanhanget.

Dela inlägget