Fotograf: Montage

Amerikansk forward klar för Borås

Brett Bisping heter den stora och flexibla forward som Borås Basket precis har skrivit kontrakt med. Bisping kommer direkt från spel på college och beskriver sig själv spelmässigt som en blandning av Kevin Love och Bill Laimbeer.

Borås Baskets sportchef Jonas Larsson har letat mycket specifikt. Önskemålet har varit en stor forward med de kombinerade styrkorna returtagning, insidespel och trepoängsskytte. Nu ser han ut att ha lyckats och idag skrevs kontraktet med den 206 centimeter långe Brett Bisping under.
– Brett Bisping är en stor forward och en bra trepoängsskytt, men framför allt är han en väldigt bra returtagare. Två säsonger i rad, på Siena College, snittade han över tio returer. Dessutom verkar han ha en enorm inställning. Han bara kör, slänger sig efter lösa bollar och ger aldrig upp. Brett kan spela både nära korgen och längre ut på golvet vilket gör honom väldigt användbar. Han är helt enkelt en modern europeisk ”stretchfyra” och det är inte helt lätt att få tag på den spelartypen, säger Borås-tränaren Henrik Svensson.

Brett Bisping:
– Det var en lång process men det känns väldigt bra och jag har haft tur som hamnar i ett sånt bra land och i en sån bra klubb. Jag och min fru har gjort lite research och tagit reda på fakta om bland annat väder, mat och historia. Det verkar bli riktigt bra. Jag kommer från Morton i Illinois och bodde där tills jag började på college i Siena (New York). Enda gången jag har varit utomlands var förra sommaren, då jag var i Kroatien på en basketresa.

Hur är då Brett Bisping som basketspelare?
– Jag sätter stolthet i hur hårt jag spelar och ger alltid 100 procent. Jag är en fyra (position) som både kan spela på lowpost och skjuta treor. Jag håller även på att utveckla min drive från dribbling. Och så älskar jag att ta returer, säger Bisping.

När Brett Bisping ombeds nämna en spelare som han liknar spelstilsmässigt så kommer två namn. Först: Kevin Love – Cleveland Cavaliers stjärnforward. Bisping ser sig som en smart spelare som är bra på att dra i öppna treor. Defensivt nämner han Bill Laimbeer, som vann två NBA-titlar med Detroit Pistons (1989 och 1990). Jag är tuff på planen, en lagspelare som skyddar mina medspelare, menar Bisping.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget