Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

KLART: Bosnic lämnar Södertälje

Vedran Bosnic lämnar Södertälje Kings för nya utmaningar. Efter sju säsonger som huvudtränare för Södertälje Kings har Vedran Bosnic och klubben skapat en era i svensk basket som saknar motstycke.

En semifinal första året följdes upp av sex raka SM-finaler varav fyra raka titlar säsongerna 2013-2016. Nu är den eran över och Vedran lämnar Södertälje Kings för nästa steg i karriären.
– Jag har alltid varit beredd och insett att den här dagen skulle komma med en så enastående bra coach och ledare som Bosnic är. Vi har haft en väldig förmån att fått haft honom här under så lång tid, säger SBBK:s klubbdirektör Robert Andersson.
– Dessutom har vi genom åren alltid haft en ”gentlemen´s agreement” som inneburit att om tillfället dyker upp för “Vedo” så skulle vi aldrig stoppa honom, nu har tillfället kommit och vi låter honom givetvis gå vidare trots att vi har ett gällande kontrakt fortsätter Andersson.

Var Vedran Bosnic fortsätter sin karriär blir officiellt först senare i veckan när hans nya klubb väljer att gå ut med det.

Bosnic om sin tid i Södertälje och att han nu lämnar:
– Jag är oerhört tacksam mot alla i SBBK – alla spelare, klubbledningen och personalen, styrelsen, supportrarna och hela Södertälje för det stöd jag fått alla dessa år. Vägen till framgång byggdes i en klubb som kom att bli min familj där vi alla strävat mot samma mål. Jag har gett allt för klubben och är väldigt stolt över att vara del av en framgångsrik era i Svensk baskets historia. Detta kommer jag alltid bära med mig, men nu är det tid för en ny utmaning i ett nytt land. Mitt nästa mål är att vinna mästerskap i flera länder. Klubben är i goda händer och jag är helt säker på att den kommer fortsätta leverera glädje, segrar och spelare på hög nivå.

Arbetet med att hitta ersättare på coachpositionen är intensivt och ett antal kandidater finns redan på klubbens radar.

Uppdaterat 16 juni: Under fredagen blev det officiellt att Vedran Bosnic tar över som tränare i schweiziska Lions de Geneve. Klubben föll nyligen i finalen mot Monthey (4-2 i matcher).

Dela inlägget