Fotograf:

Cleveland vann till sist mot Golden State

Cleveland Cavaliers greppade det sista halmstrået i NBA-finalen och vann i natt den fjärde matchen mot Golden State Warriors med 137–116. Därmed är Golden States rekordlånga segersvit bruten.

Efter tre raka finalsegrar hade Golden State chansen att ta hem NBA-titeln. Laget skulle i så fall ha blivit första lag att gå igenom slutspelet obesegrat. Men Cleveland ville annorlunda, tog kommandot från start och öppnade matchen med en trepoängare av JR. Smith. Efter det tappade laget aldrig ledningen, och satte rekord för en NBA-final med hela 49 poäng i den första perioden.

I matchen storspelade stjärnan LeBron James med 31 poäng, tio returer och elva assist, medan Kyrie Irving gjorde 40 poäng.
– Man vill ju spela extremt bra, och jag förstod ju att det här var en vinna-eller-försvinna-match. Men jobbet är verkligen inte över. Vi sitter fortfarande i skiten, men det här är en bra början, säger Kyrie Irving efter matchen.

Innan nattens match hade Golden State – med superstjärnor som Kevin Durant, Stephen Curry och Klay Thompson – satt rekord med 15 segrar utan förlust i slutspelet. De hade alltså också chans till rekord genom att gå obesegrade genom slutspelet. Men LeBron James tror att det bara triggade spelarna.
– Ingen vill ju bli utklassad. Alla hatar att bli utklassade och förlora två matcher på hemmaplan. Jag tror att många av killarna kom ut och spelade med det i huvudet, säger James.

Nästa match spelas natten till tisdag, svensk tid i Oakland, Kalifornien. Lagen möts i NBA-final för tredje året i rad. Förra året vann Cleveland efter att ha legat under med 1–3 i matcher.

Dela inlägget