Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Här är Durhams ersättare i Jämtland

Jämtland Basket fortsätter kontraktera spelare till kommande säsong. Idag har Östersunds-laget gjort klart med ersättaren till Jabril Durham.

Nick Tomsick. Så heter Jämtlands nye pointguard – en 26-åring på 185 centimeter med dubbelt pass USA/Kroatien – vilket innebär att han inte upptar någon USA-plats i truppen.

På college spelade Tomsick i NCAA Div 2 (Fort Lewis). Han har sedan dess spelat i olika ligor i Europa. Senaste säsongen tillbringade 26-åringen i Zabrok i kroatiska ligan där han snittade nästan nio poäng per match.
– Vi tror ingen av våra konkurrenter har haft Nick på sin radar, men jag förväntar mig enormt mycket ifrån honom. Jag räknar med att Nick skall göra Jämtland bättre än förra säsongen. En extremt stark spelare med en tuff spelstil och ett bra skott. Både kvick på små ytor men också snabb över hela banan och ett bra försvar – men där skottet var viktigt för oss, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke och fortsätter:
– Han gör sin tredje säsong utomlands och nu är det upp till bevis – han har jobbat hårt för att få sin chans och nu får han den med råge. Nick ska ersätta en av ligans bästa, och för vissa den bästa, pointguarden i Basketligan den gångna säsongen.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget