Fotograf: Daniel Nestor / Bildbyrån

Talangfull duo förstärker Nässjö

Nässjö Basket har i dagarna gjort klart med två nya spelare. Båda kommer närmast från Jönköpingsklubben Wetterbygden Highlanders.

Spelarna det rör sig om är 21-årige guarden Albin Häll Eriksson och den 18-årige forwarden Edin Hanusa. Albin Häll Eriksson är 187 centimeter lång och har Varberg som moderklubb. De senaste säsongerna har han varit en nyckelspelare för Sanda Wolves och Wetterbygden Highlanders i Basketettan/Superettan. Albin snittade fina 15 poäng och 31 minuters speltid i förra årets Superetta och visade upp högprocentigt skytte.
– Albin har vi haft ögonen på under flera säsonger och det är ingen hemlighet att vi försökt få hans signatur på kontrakt tidigare. Albin har utvecklats fantastiskt bra i Sandas regi och hans insatser under förra säsongens Superettan var riktigt bra och han visade att han är redo att anta utmaningen och ta steget till Basketligan. Vi är övertygade om att Albin redan under sin första säsong i basketligan kommer var med och bidra med stora minuter, säger Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon i ett uttalande.

Albin Häll Eriksson:
– Jag vill tacka Nässjö Basket för den här möjligheten. Jag har länge haft ett mål att spela i Basketligan och att jag får den chansen just här känns väldigt bra. Nässjö är den ligaklubben jag fått förmånen att vara nära i och med mina år på Sanda och i Wetterbygden. Jag ser verkligen fram emot att få chansen att utvecklas vidare i en så bra organisation som Nässjö.

Från samma klubb plockar Nässjö ytterligare en spelare – 18-årige Edin Hanusa. 198 centimeter långe Hanusa har precis som Häll Eriksson skrivit på ett ettårskontrakt.
– Edin har haft en stark utveckling under sina år på Sanda och han vill verkligen något med sitt basketspelande. En hårt jobbande forward som mest spelat position fyra, men som nu måste anta utmaningen att utvecklas på position tre. Vi är väldigt nyfikna på att se hur Edin kan växa som spelare med hård träning i ligabasketmiljö under de kommande säsongerna.

Edin Hanusa:
– Först och främst vill jag tacka Nässjö och hela organisation som ger mig chansen till att spela i ligan. Att få chansen som 18-åring att ta steget till ligan är inte något som alla får, jag är otroligt tacksam och det är en ära. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong och tror att det kommer bli ett grymt år. Jag har tidigare fått möjlighet att träna med Nässjö och gänget är fantastiskt. Ska bli kul att få bli en del av laget och det är otroligt spännande. Hela organisation och allt runt om är så bra här i Nässjö så jag ser verkligen fram emot kommande säsong.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget