Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

“Prototypen av spelaren alla lag måste ha”

Idag blev det klart. 25-årige Jaan Puidet stannar i Jämtland Basket.
– Han är prototypen av spelaren alla lag måste ha för att bli framgångsrika, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.

Förra veckan blev Jaan Puidet uttagen i Estlands första VM-kvaltrupp som samlas i slutet av juni. Idag skrev 25-åringen på ett nytt kontrakt med Jämtland Basket.
– Jaan är som en kossa. Det är liksom ingen som skulle sakna honom förrän spiltan är tom. Han gör allt det där som ingen riktigt vill eller kan men som måste göras och får sällan den beröm man förtjänar för det. Det är ingen överdrift när jag säger att Jaan är en spelare jag utan att tveka skulle skulle kunna skriva ett 5-års kontrakt med. Han passar in i alla system. Han kan spela flera positioner. Han är aldrig till besvär. Alla tycker om honom både på och av banan. Han vinner matcher i det tysta, säger Torbjörn Gehrke och fortsätter:

– Självklart är det något fel på Jaan, jag har bara inte inte hunnit klura ut det riktigt än – det är därför vi signat honom ett år till så jag hinner ta reda på vad det är. Jaan är prototypen av spelaren alla lag måste ha för att bli framgångsrika.

25-åringen snittade den gångna säsongen 7.6 poäng och 5.2 returer per match.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget