Fotograf:

Här är säsongens lag i Basketligan herr

Varje vecka under säsongen som gått har vi utsett veckans lag i Basketligan herr. Här är de spelare som fanns representerade flest gånger!

Det vi bedömt är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget har alltid bestått av två guards, två forwards och en center.

GUARD 1: Jabril Durham, Jämtland Basket (6)
Jämtlands unge stjärnguard hade en mycket fin säsong där han snittade 14.9 poäng och fin-fina 6.3 assist per match. 23-årige Durham vann därmed assistligan och hade dessutom tre matcher där han gjorde 30 poäng eller mer.

GUARD 2: Brandon Rozzell, BC Luleå (6)
En stor faktor när BC Luleå bärgade första SM-guldet på tio år. 28-årige Rozzell stod för säsongens två högsta poängnoteringar, 35 poäng. Till slut landade han på ett snitt på 17.3 poäng per match, vilket gav honom första platsen i poängligan. Blev av coacher och media utsedd till årets guard i Basketligan, dessutom slutspelets mest värdefulla spelare.

GUARD 3: Rudy Mbemba, Umeå BSKT (3)
GUARD 4: Jerome Seagears, Borås Basket (3)
GUARD 5: Jakob Sigurdarson, Borås Basket (3)

 
FORWARD 1: Yannick Anzuluni, BC Luleå (10)
Anzuluni var den spelare i hela Basketligan som fanns med flest gånger i “Veckans lag” – tio stycken, imponerande. 29-åringen hade en mycket fin säsong som kryddats med SM-guld för några veckor sedan. Förutom 16.1 poäng per match i snitt kom han högt upp även i returligan (6.8 returer per match i snitt). Hade i finalserien fyra matcher där han gjorde fler än 20 poäng.

FORWARD 2: Toni Bizaca, Södertälje Kings (7)
34-årige Bizaca fortsätter tillhöra toppspelarna i Basketligan. Hade inte en lika stark säsong i år som tidigare, men ändå hela sju gånger med i “Veckans lag”. Snittade 16.7 poäng per match, vilket gav honom en tredje plats i poängligan. Toppade med 32 poäng i 99-98-segern mot Jämtland i slutet av grundserien.

FORWARD 3: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
FORWARD 4: Dino Cinac, Jämtland Basket (4)
FORWARD 5: Cole Darling, Norrköping Dolphins (3)

 
CENTER: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (6)
Norrköpings stjärncenter stod för en ny imponerade säsong där han återigen utsågs till årets center. Mycket värdefull för sitt Norrköping som tog sig till semifinal. 38-årige Kjellbom snittade under säsongen 12.7 poäng och 9.0 returer per match (seger i returligan). Stod i slutspelet för säsongens två toppnoteringar vad gäller antalet returer i en match: 23 och 19.

CENTER 2: Lasse Elbaeck, Malbas (4)
CENTER 3: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (4)
CENTER 4: Mike Palm, Borås Basket (3)
CENTER 5: Nick Spires, Södertälje Kings (3)

Dela inlägget