Fotograf:

“Jag hade kunnat hjälpa laget”

Jonas Jerebko hade kunnat bli den förste svensk att spela i en NBA-semifinal. Men 30-åringen blev kvar på bänken när hans Boston Celtics förlorade den första matchen hemma mot Cleveland Cavaliers med 117–104.

– Jag var redo att spela i kväll. Vi förlorade med väldigt mycket poäng och jag hade kunnat hjälpa laget, men det är inte jag som tar de besluten, säger Jerebko besviket till Radiosporten.

Cleveland dominerade matchen och hade redan i halvtid ledningen med hela 26 poäng, en ledning som utökades till 28 poäng innan Boston lyckades minska gapet i den sista perioden. Cleveland-stjärnan LeBron James, som är ute efter sin sjunde raka NBA-final, svarade för 38 poäng.

Vad behöver ni göra som lag efter den här ganska stora förlusten?
– Vi kan ju börja med att röra om lite i laget och ge speltid till de som vill spela. Cleveland körde över oss idag, säger Jerebko.

Dela inlägget