Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Stjärnan ser ut att vara förlorad

Efter tre säsonger i Nässjö Basket ser det ut som att centerstjärnan Dartaye Ruffin har gjort sitt – både i Nässjö och Sverige.

Dartaye Ruffin har tillhört Nässjös främsta spelare tre säsonger i rad och snittade den gångna säsongen 13.9 poäng och 8.3 returer per match. Men nu ser samarbetet mellan den 26-årige amerikanska centern och Smålandsklubben ut att vara över. Rykten har placerat Ruffin hos ligakonkurrenten Borås Basket, men det mesta talar för att det inte alls blir spel i Sverige för 26-åringen.
– Vi pratar ju med hans agent och enligt honom är det inte speciellt troligt med spel i Sverige längre. Ruffin har betydligt större planer än svenska ligan, säger Nässjös sportchef Ulf Classon till Smålands-Tidningen.

Classon hade gärna sett den reslige amerikanen i sitt lag i höst.
– Vi vet ju var någonstans vi inte kan hänga med längre ekonomiskt och det är bara acceptera. Vi är vana vid den här situationen, att spelarna kommer hit och blir för bra för att vi ska ha råd att behålla dem.

Nässjö har just nu Karim Wazzi, Mantas Griskenas och Jonathan Peleg under kontrakt över nästa säsong. Det förhandlas med bland annat Kristian Heder Ternell, Daniel Eliasson och Oskar Jernberg. Även William Gutenius vill Nässjö behålla, men han är mer eller mindre avskriven.
– Han har större planer och blir svår för oss att behålla, säger Classon till Smålands-Tidningen.

När det gäller tränarfrågan så är Felix Alonso fortfarande huvudspåret.
– Vi har honom i åtanke och vi får se hur arbetsgången blir. Vi har en lista på coacher som vi funderar på. Det här är en fråga vi vill lösa väldigt snabbt.

SMT: Är det svenska eller utländska coacher ni funderar på?
– Vi har några stycken svenska coacher och någon mer utländsk utöver Alonso. Det är fyra-fem namn vi diskuterar just nu.

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget