Fotograf:

Veckans lag: Vecka 18-19

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka (22 maj) kommer vi publicera säsongens lag.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (6)
Smått galen insats av 28-årige Rozzell när hans Luleå vann den andra finalmatchen efter förlängning. Rozzell satte 35 poäng och hela sju trepoängare. När SM-guldet bärgades i onsdags så blev det 27 poäng för den snabbe amerikanen som också utsågs till slutspelets mest värdefulla spelare.

 
G/F: Quinton Upshur, BC Luleå (3)
Den unge amerikanen är inte bara en jätte defensivt, utan visade i flera finalmatcher att han även är mycket bra offensivt med 22, 20 och 20 poäng i de första tre matcherna.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (7)
Trots att han spelade skadad levererade Bizaca för sitt Södertälje, även om det som bekant inte räckte till ett nytt SM-guld. Bizaca var riktigt bra i den fjärde finalen som Södertälje vann efter förlängning: 26 poäng och tio returer.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (10)
Kvar på listan för sjätte (!) veckan i rad. 29-åringen var riktigt vass i hela finalserien och låg till stor del bakom SM-guldet. I fyra av fem finalmatcher blev det 20 poäng eller fler för Anzuluni som toppade med 30 poäng i den tredje finalen.

 
C: Nick Spires, Södertälje Kings (3)
23-årige Spires har blandat och gett under säsongen, men var riktigt bra i onsdagens fem finalmatch där han förutom 20 poäng framåt även bokfördes för sju returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget