Fotograf: Mattias Björlevik

Flexibla forwards förlänger

För några veckor sedan meddelade Borås Basket att Henrik Svensson blir ny huvudtränare. Idag har klubben kontrakterat de två första spelarna för kommande säsong. Det handlar om de lokala kulturbärarna Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson.

De båda spelarnas namnteckningar gör att 22-årige Simon Gunnarsson nu står inför sin fjärde säsong i Borås Basket, medan det för Fredrik Andersson, 23, handlar om åttonde raka året för samma klubb. Något som både stärker kontinuitet och uppfyller Henrik Svenssons önskemål.
– Jättekul och jätteviktigt för lagbygget att kulturbärarna och egna produkterna Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson förlänger. Som spelare är de mycket användbara då de båda är allround, kan spela på olika positioner och användas på många olika sätt. Med sina breda repertoarer gör de både vårt anfall och vårt försvar väldigt flexibelt, säger Henrik Svensson.

Simon Gunnarsson:
– Jag trivs bra i Borås Basket och gillar allt som klubben står för och allt runt omkring. Jag utvecklas fortfarande här. Det är väldigt tidigt och vi vet inte vilket lag vi får, men jag vill att vi går längre än förra året. Att spela en final och kanske vinna SM-guld vore härligt, men jag inser att det krävs mycket jobb och flyt. Det här blir mitt fjärde år och jag känner att jag samlar på mig mer rutin för varje säsong. Jag förstår mer och mer vad det handlar om och detta känns väldigt roligt.

Fredrik Andersson:
– Klubben har alltid tagit väldigt väl hand om mig. Efter sju säsonger i samma förening handlar det mycket om hjärta – mycket mer än det gjorde min första säsong här. Borås Basket är mer än en klubb och jag är tacksam för chansen. Jag skrev just på för åttonde säsongen men känner fortfarande att jag tar nya steg varje säsong. Största kliven tog jag den gångna säsongen när Jonte Karlsson verkligen ställde krav på mig.

Gunnarsson och Andersson har båda skrivit på för en förlängning med Borås Basket över en säsong.

SILLY SEASON – Så är läget i ditt lag!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget