Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

TV: Södertälje ställde in Luleås guldfest

Södertälje Kings var piskade att vinna måndagens fjärde finalmatch mot BC Luleå – och seger blev det för de regerande mästarna, 96-90. Här är matchens höjdpunkter!

Södertälje Kings var nere för räkning i finalserien mot BC Luleå, men ikväll tvingade man i alla fall fram en femte match i Luleå på onsdag. Det var ett heltaggat hemmalag som kom ut till matchen och direkt tog kommandot, ledning 25-12 efter den första perioden. Anförda av planens gigant Yannick Anzuluni, 26 poäng, kom Luleå tillbaka i period nummer två, men Södertälje hade dock hela tiden greppet om matchen och vann välförtjänt med 96-90.

– En lite svagare defensiv insats från oss, inte samma aggressivitet och hundra procentiga fokus. Vi fick jaga idag igen, vi var nästan ikapp men ett par defensiva misstag gjorde att vi inte riktigt fick kontakt och Södertälje kunde hålla undan. Vi ska kika på vad vi kan täta till matchen på onsdag. Många i Södertälje som fick heta händer och producerade, då är dom svåra att ha att göra med. De var snäppet vassare än oss idag helt enkelt, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Vedran Bosnic, tränare i Södertälje:
– Jag gillar hur matchen idag spelades. Speciellt hur laget reagerade på hur vi förlorade senaste matchen här. Dessutom saknar vi Tanel Kurbas som missar resten av finalen. Killarna kom ut och spelade bra försvar på Quinton Upshur och Brandon Rozzell, de gör precis det vi ska. Jag är väldigt glad hur vi tar kampen och visar karaktär på planen. Det är 45 timmar kvar till nästa match, nu gäller det att börja fokusera på den.

Nästa match spelas i Luleå onsdag. Matchen ser och följer du givetvis bäst hos oss på Basketsverige.

MATCHFAKTA / final 4 i bäst av 7:
Södertälje–Luleå 96–90

(25–12, 22–27, 25–17, 24–34)
Poäng, Södertälje: Toni Bizaca 26, Darien Brothers 22, Davis Lejasmeiers 16, Thomas Massamba 14, Nick Spires 11, Adam Ramstedt 2, Lazar Radosavljevic 2, Delvon Johnson 2, Filip Kovacek.
Luleå: Yannick Anzuluni 26, Tim Kearney 18, Tom Lidén 15, Adam Rönnqvist 9, Brandon Rozzell 8, Denzel Andersson 7, Anton Saks 4, Quinton Upshur 3.
Publik: 1 438.

(Luleå leder med 3-1 i matcher)

Dela inlägget