Fotograf: Montage (Bildbyrån)

INFÖR Final #3: Luleå-Södertälje

Under lördagskvällen är det dags för den tredje SM-finalen mellan BC Luleå-Södertälje Kings – uppkast kl 18.04! Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, final 3 (bäst av 7)
När: Lördag 6 maj, kl 18.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

BC Luleå har skaffat sig ett utomordentligt utgångsläge när det gäller att ta hem SM-guldet säsongen 2016/17. Efter övertidssegern i torsdags i Södertälje leder Luleå-laget nu med 2-0 i matcher, bästa av sju gäller, och en seger även ikväll skulle betyda att Södertälje Kings hamnar i ett mycket prekärt läge. Torsdagens kraftmätning blev tredje gången gillt för Luleå som nu kunde vinna för första gången i Täljehallen denna säsong.

När lagen drabbade samman i Luleå i tisdags så var det Södertälje som inledde klart bäst, precis som i torsdags, men sedan arbetade BC Luleå sig in i matchen och vann till slut med 81-77. Det var lagets 22 raka hemmaseger den här säsongen, en smått fantastisk svit som blir något för Södertälje att försöka knäcka ikväll.
– Det är tight mellan matcherna och även spelmässigt i matcherna. Södertäljes sex importer och två landslagsstarters har spelat bra i början av båda matcherna. Men det känns otroligt skönt att vi haft försvarsspelet, offensiva kylan och vinnarskallarna i slutet. Det är såklart lätt att se Brandons (Rozzell) fantastiska insats senast, men glöm inte bort resten av laget. Samtliga som satte foten på golvet jobbade med stort hjärta och gjorde allt vi kan kräva av dem, säger Luleås tränare Peter Öqvist och fortsätter:
– Vi har vunnit två matcher och det har satt oss i en bra sits, men nu är det ny match och en ny uppgift. Det har krävts vårt absoluta max för att vinna de första och det kommer att krävas lika mycket eller mer ikväll. Försvaret behöver bara på topp, kampmomenten skall vinnas, returerna behöver erövras. Dessutom behöver vi våga spela avslappnat i anfall och sätta ett par skott.

Så här sa Södertälje-tränaren Vedran Bosnic efter matchen i torsdags:
– Vi kom tillbaka, vi hade ledningen, plus tre, fem sekunder. Sista anfallet, bollen träffar i huvudet på Upshur och går till hörnet, det är basket, det händer ibland. Med huvudet till hörnet och han sätter det sista sekundskottet och ger dem chans till förlängning. Ledsamt för oss, roligt för dem. Du kan analysera det, den träffar Upshur i huvudet och bollen går till Brandon, självklart ska Bizi vara där, men det är sådant som händer. Jag analyserar aldrig spelet på ett bollinnehav. Det var ett bollinnehav, matchen innehöll 60, 70, 80 bollinnehav.

– Vi har våra bra saker under matchen, de har sina, det var en jämn match. Jag menar, matchen är 40 minuter lång, inte bara den sista sekunden. Jag tycker att vi skulle göra ett bättre jobb i den andra quartern, vi lät dem göra, jag tror sex trepoängare i den andra quartern, från transition. Det var då vi lät dem komma tillbaka i matchen. För mig var det anledningen till att vi förlorade.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan mönstra starkast möjliga lag.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap, även om det finns en hel del småskavanker i truppen och Tanel Kurbas är ett litet frågetecken.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
11/10: BC Luleå–Södertälje Kings 61–59
26/11: Södertälje Kings–BC Luleå 96–74
6/1: BC Luleå–Södertälje Kings 78–74
24/2: Södertälje Kings–BC Luleå 82–67
2/5: BC Luleå–Södertälje Kings 81–77 (final 1)
4/5: Södertälje Kings–BC Luleå 84–93 (final 2)

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget