Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

TV: Dramatik i Södertälje – Luleå vann efter förlängning

BC Luleå har kopplat ett järngrepp om finalserien i Basketligan. Efter stor dramatik vann man även kvällens andra match mot Södertälje Kings, 93-84. Här är höjdpunkterna!

Precis som i tisdagens första final i Luleå var det Södertälje som satte tonen direkt. Ett magnifikt skytte av Södertälje gav hela 31-17 efter den första perioden. Men då – precis som idag så kom Luleå tillbaka starkt i period nummer två, men det var fortfarande Södertälje som hade ledningen efter halva matchen, 46-41.

Luleå och främst Brandon Rozzell, 35 poäng totalt, kom ut starkt i den tredje perioden och såg ut att ha kopplat greppet om matchen efter 30 minuter, 65-61. Men återigen visade Södertälje karaktär och när Darien Brothers satte 82-79 från straffkastlinjen med fem sekunder kvar, så såg det ut att vara kvitterat i finalserien. Luleå och Brandon Rozzell gav dock inte upp och i sista sekunden kunde Rozzell skjuta i en trepoängare till 82-82 och förlängning.

Väl i förlängningen tog gästerna från norr omgående tag i taktpinnen och vann till slut med 93-84, och leder nu finalen med 2-0 i matcher.
– Södertälje började otroligt bra. De kom ut aggressiva, sköt med hög procent och tog greppet om matchen. Påminde mycket om match nummer ett. Jag är otroligt nöjd med karaktären på mitt gäng, inga huvuden som hängde och alla var fokuserade. Sedan började vi få stopp i försvaret. När Brandon (Rozzell) tar fart som han gör, så växer alla. Han föder oss alla med enormt självförtroende idag. Jag är inte nöjd med inledningen, men jag är nöjd med resterande perioder. Vi har dock inte vunnit någonting ännu, men vi har satt oss i ett bra läge, säger Luleås tränare Peter Öqvist efter matchen.

Vedran Bosnic:
– Galen match. Luleå hade mer fokus under förlängningen, det var en jämn match. Brandon (Rozzell) satte flera galna skott, men jag måste ändå ge kredd till mina spelare, flera är skadade men bet ihop och spelade. Nu får vi börja förbereda oss för nästa match i Luleå på lördag.

MATCHFAKTA / final 2 i bäst av 7:
Södertälje–Luleå 84–93 efter förlängning

(31–17, 15–24, 15–24, 21–17, 2–11)
Poäng, Södertälje: Davis Lejasmeiers 20, Toni Bizaca 17, Tanel Kurbas 9, Nick Spires 8, Darien Brothers 8, Thomas Massamba 7, Valter Lindström 6, Lazar Radosavljevic 5, Delvon Johnson 4.
Luleå: Brandon Rozzell 35, Quinton Upshur 20, Yannick Anzuluni 11, Tom Lidén 9, Brice Massamba 6, Adam Rönnqvist 5, Anton Saks 5, Tim Kearney 2.
Publik: 1 401.

(Luleå leder med 2-0 i matcher)

Dela inlägget