Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

“Vi har en bättre publik”

BC Luleå jagar sitt första SM-guld på tio år. Och till sin hjälp har man ett stort och betydelsefullt vapen – publiken.
– Vi har en bättre publik och det kommer vara en avgörande faktor, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Efter en ganska bekväm resa både i kvartsfinal och semifinal, så lär det bli betydligt tuffare för BC Luleå när man nu ställs mot de flerfaldiga regerande mästarna Södertälje Kings i SM-finalen. Ikväll spelas den första matchen i Luleå, och det förväntas vara en utsåld Luleå Energi Arena som väntar för Södertälje, något som Peter Öqvist tror kommer påverka utgången i finalserien väldigt mycket.
– Det kommer vara bra stämning där nere i Södertälje, men vår publik är bättre. Den här grytan är bra mycket mer högljudd. Det är bättre här inne. Vi har en bättre publik, säger Öqvist till NSD.se.

NSD: Hur mycket hjälper det er?
– Det är klart att det hjälper. Hemmapubliken kommer vara en avgörande faktor, utan tvekan. Det är en enorm skillnad för Södertälje att komma hit och spela i den här miljön jämfört med att spela hemma. Det hjälper oss, utan tvekan. Energin våra grabbar får från hemmapubliken är jätte-, jätteviktig. En högst avgörande faktor i finalserien, utan tvekan.

TV: Här ser du kvällens finalmatch!

Luleå är obesegrat på hemmaplan den här säsongen. De vann samtliga 16 hemmamatcher i grundserien och har också vunnit alla slutspelsmatcher i Luleå Energi arena. När Peter Öqvist får frågan från NSD om hur han ser på det, blir svaret:
– Det är publiken som gör det. De har hjälpt oss hela året. Grabbarna har gjort det fantastiskt bra med att ha fokuset att skicka hem publiken med ett leende på läpparna varje fajt det här året. Det vill vi fortsätta med hela vägen in i kaklet. De kommer göra allt de kan för att freda hemmaplan och leverera vinster åt sin hemmapublik.

LÄS MER: INFÖR Final #1: Luleå-Södertälje
LÄS MER: Bröderna möts i finalen

Dela inlägget