Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

TV: Luleå starkast i första finalen

BC Luleå vann ikväll den första SM-finalen mot de flerfaldiga regerande mästarna Södertälje Kings med 81-77. Här är matchens höjdpunkter!

Södertälje fick en smakstart på den första finalen under tisdagskvällen. Laget tog tidigt kommandot, gick snabbt ifrån till 15-4 och hade också ledningen med hela 25-13 efter den första perioden. Luleå fick dock ordning på sin defensiv i period två och visade då varför man nu har 22 (!) raka segrar på hemmaplan den här säsongen.

Redan efter knappt fyra minuter var gästernas ledning uppäten och när Luleå-laget väl gick förbi i poängprotokollet ett par minuter innan halvtid, så släppte man sedan aldrig greppet om matchen. Södertälje fick visserligen ner underläget till endast en poäng tre minuter in i den tredje perioden via duktige Darien Brothers (18 poäng), men det här var BC Luleås kväll. Yannick Anzuluni och Quinton Upshur visade vägen för hemmalaget när det gällde som mest med 21 respektive 22 poäng. Upshur satte 15 av sina poäng i den andra halvleken och blev matchens bäste poängplockare.
– Det var en väldigt bra och jämn match. Vi gjorde det vi sa att vi skulle göra i omklädningsrummet, och presterade det vi skulle. Väldigt viktigt att vi vann först matchen. Man vill alltid ha en bra start. Nu måste vi förbereda oss inför matchen på torsdag, säger Upshur till SVT Sport.

På torsdag spelas den andra ronden, bäst av sju gäller, i Södertälje.

MATCHFAKTA / final 1 i bäst av 7:
Luleå–Södertälje 81–77

(13–25, 28–14, 20–17, 20–21)
Poäng, Luleå: Quinton Upshur 22, Yannick Anzuluni 21, Brandon Rozzell 13, Anton Saks 12, Tom Lidén 8, Denzel Andersson 3, Adam Rönnqvist 2.
Södertälje: Toni Bizaca 19, Darien Brothers 18, Lazar Radosavljevic 10, Davis Lejasmeiers 8, Thomas Massamba 7, Tanel Kurbas 5, Nick Spires 4, Valter Lindström 3, Delvon Johnson 3.
Publik: 2 203.

(Luleå leder med 1-0 i matcher)

Dela inlägget