Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Södertälje gör Luleå sällskap i final

Södertälje Kings gör BC Luleå sällskap i finalen i Basketligan herr. Detta står klart efter att Södertälje under torsdagen besegrat Norrköping Dolphins med 78-69. Här är höjdpunkterna!

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Stort grattis till Södertälje. Jag önskar dom all lycka i finalen. Tuff match, ännu en gång visar vi verkligen karaktär. Flera halvskadade spelare som kämpar för sitt liv där ute. Sanslöst starkt av många spelare här idag. Första halvlek har vi perioder vi spelar bra, men orken tryter. Jag är oerhört stolt över det här laget. Kan jag ha sådana här karaktärer resten av min karriär skulle jag ta det.

Vedran Bosnic, tränare i Södertälje:
– Jag har stor respekt för vad Adnan gjort i Norrköping. Det här var en tuff serie, riktigt bra och tajt basket. Hade de haft Johnell (Smith) i tisdags så hade det så klart varit lättare för dom. Jag förberedde spelarna på att Johnell skulle spela. Mina killar har gjort stora framsteg under säsongen. Jag tycker vi var bättre än Norrköping idag. Returtagningen var en stor faktor idag. Vi gjorde många misstag i början, på grund av stress. Efter halvtid kom vi ut riktigt bra och då var vi mycket bättre än de första två perioderna. Jag är stolt över klubben, vi har nu sex finaler i rad. Stort för klubben, spelarna och staden.

MATCHFAKTA / semifinal 6 i bäst av 7:
Södertälje–Norrköping 78–69

(11–16, 22–19, 23–13, 22–21)
Poäng, Södertälje: Tanel Kurbas 22, Thomas Massamba 21, Toni Bizaca 13, Davis Lejasmeiers 6, Delvon Johnson 5, Nick Spires 4, Darien Brothers 4, Lazar Radosavljevic 3.
Norrköping: Mikael Lindquist 16, Fredrik Larsson 11, Tim Schüberg 8, Joakim Kjellbom 8, Dejan Jeftic 6, Cole Darling 6, Johnell Smith 6, Mikkel Plannthin 5, Edvin Stark 3.
Publik: 1 232.

(Södertälje vidare med totalt 4-2 i matcher)

Dela inlägget