Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #6: Södertälje-Norrköping

Under torsdagskvällen kan Södertälje Kings göra BC Luleå sällskap i final. Men först måste man besegra Norrköping Dolphins ännu en gång.

Vilka: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 6 (bäst av 7)
När: Torsdag 27 april, kl 18.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Södertälje Kings och Norrköping Dolphins hade innan tisdagens match i Stadium Arena vunnit sina respektive hemmamatcher, det vill säga två vardera. Det gynnade främst Norrköping, vars hemmaplansfördel har inneburit att Södertälje måste vinna minst en bortamatch för att ha möjlighet att gå vidare.

I tisdags uppfylldes det kriteriet när Norrköping besegrades med 65-60 i sin hemmaarena. Därmed har Södertälje chans att redan i dagens hemmamatch avancera vidare till final mot BC Luleå, som nu har slagit ut Uppsala Basket ur semin. Vid förlust vänder serien tillbaka till Norrköping för en sista och avgörande match på lördag.
– Det kommer att bli en väldigt tuff match som alla andra matcher i en lång serie. Match nummer sex kräver alltid mycket fokus och intensitet och det måste vi ta med oss till matchen. Norrköping är ett väldigt bra lag och vi måste ge hundra procent både i anfall och försvar för att besegra dem i dag, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till klubbens hemsida.

I söndagens match i Täljehallen föll bitarna på plats för Södertälje. Samspelet och självförtroendet som ibland har synts mer och ibland mindre under den gångna säsongen fanns där under hela matchen. Johnell Smiths olyckliga skada halvvägs in i matchen ändrade Norrköpings möjligheter att genomföra sin gameplan, men kontrollen hade Södertälje redan innan händelsen. I returmatchen i tisdags var utgången inte lika självklar och Norrköping hade i den 34:e matchminuten hämtat upp ett 16-poängsunderläge när Mikael Lindquist iskallt sänkte trean som tog upp laget i ledning med 55-52.

Södertälje har varit där förr och inte sällan förlorat den typen av matcher, men den här gången bidrog viljan och beslutsamheten till att ledningen togs tillbaka. Thomas Massamba hade en makalös kväll med 29 poäng, nio returer, fyra assists samt fyra steals och visar upp en strålande slutspelsform.

Så här går Norrköping-tränaren Adnan Chuks tankar inför matchen:
– Vi känner Södertälje och vet hur de vill sätta sina spel men det gäller för oss att minimera våra misstag om vi ska kunna förhindra dem från att verkställa dem. Vi har analyserat tisdagens match och kommer att gå igenom den med spelarna under onsdagseftermiddagen. Vi vet att vi kommer att kriga och visa vårt stora hjärta och sedan får vi se hur långt det räcker.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Norrköping kommer fortsatt till spel utan Abdou Medjedoub. Eventuellt kan Johnell Smith spela ikväll.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/10: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 79–59
19/11: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 78–47
17/2: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 73–62
20/3: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 62–77
13/4: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 80–74 (semifinal 1)
18/4: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 74–72 (semifinal 2)
21/4: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 72–66 (semifinal 3)
23/4: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 88–68 (semifinal 4)
25/4: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 60–65 (semifinal 5)

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget