Fotograf:

Veckans lag: Vecka 16

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Tanel Kurbas, Södertälje Kings (1)
Planens främsta spelare när Södertälje kvitterade semifinalen mot Norrköping till 2-2 i matcher. 28-årige Kurbas hade en lysande andra halvlek och noterades till slut för 24 poäng (9/13 från golvet) – allt på knappt 22 spelade minuter.

 
G: Brandon Rozzell, BC Luleå (5)
Precis som hela Luleå avslutade Rozzell veckan svagt, men i de två andra semifinalerna mot Uppsala imponerande han desto mer. 18 poäng och åtta assist i tisdags, och 24 poäng när Luleå vann den tredje semifinalen med 77-73.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (5)
Även om det “bara” blev en vinst på tre försök för Uppsala förra veckan, så var 25-årige Nordström riktigt bra i samtliga. 17 poäng och 13 returer i tisdags följdes upp med 18 poäng i torsdags och i söndagens segermatch blev det fina 20 poäng, sju assist och fem returer.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (8)
Fjärde veckan i rad för Anzuluni på listan. Ny imponerande match av 29-åringen när Luleå vann borta mot Uppsala med 88-77. Anzuluni sköt inte bara i 29 poäng utan slet även ner tio returer, och hade dessutom sex steals och fyra assist.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (5)
Monstermatch av 38-årige Kjellbom i tisdags i Södertälje. Visserligen blev det förlust för Norrköping efter förlängning, men Kjellboms 15 poäng och 19 returer går inte av för hackor.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget