Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköpings defensiv visade vägen mot Södertälje

Norrköping Dolphins vann den tredje semifinalen mot Södertälje Kings med 72-66. Här är matchens höjdpunkter!

Norrköping ville givetvis ha revansch för den minimala förlusten i tisdags, en fantastiskt, jämn, bra och stentuff match som kunde ha avgjorts till Norrköpings fördel redan under ordinarie speltid men där ödet ville annorlunda. Ny match med Norrköping på hemmaplan och psykologisk fördel men Södertälje Kings är ett bredare lag, något som kanske kunde få betydelse.

Härlig inledning på matchen då Jocke Kjellbom sätter ”en block i ansiktet” på Nick Spires följt av en kontring till matchens första poäng. Gästerna kommer igång och sätter sex raka som Norrköping kontrar med åtta raka poäng och det är stor underhållning. Lagen följs åt och det är kamp om varenda boll men hemmalagets vinner första perioden med en poäng, 13-12.

Det är poängfattigt, inte undra på detta, med ett fantastiskt försvar från båda lagen och efter halva andra perioden har Norrköping gjort 6-2 och är fem upp, 19-14. Vid 27-19 tycker Södertälje-tränaren Vedran Bosnic att det är dags att styra upp spelet och kallar timeout. Norrköping trummar på och ser starka ut och med 35 sekunder kvar av perioden och tio upp, 32-22, tar Södertälje ny timeout då man har svårt att komma till bra lägen. Micke Lindquist avslutar halvleken med en trea, planka i, på klockan till 35-22 och Norrköping vinner perioden med 22-10.

Södertälje inleder jakten bra och sätter snabbt fyra poäng men Dolphins svarar med en lång trea. Det slarvas i hemmalaget vilket gästerna inte är sena att utnyttja och helt plötsligt är ställningen 40-35. Det är oerhört fysiskt därute och det satsas i varje närkamp men Norrköping lyckas behålla ledningen, men Södertälje vinner tredje perioden med sju poäng, 24-17, och Norrköping har sex upp, 52-46, inför en ruggigt spännande avslutning.

Norrköping har bestämt sig för att kriga hem detta och öppnar sista perioden bra, men Södertälje vill också vara med. 4.53 kvar av matchen och Norrköping gör 65-55 och snabb timeout från Södertälje. Tre minuter kvar och Norrköping har sex poäng att gå på, 67-61. Ny timeout från Vedran Bosnic med 56 sekunder på klockan och åtta upp för hemmalaget. Två poäng för Södertälje som får chansen till ytterligare två men åker på en turnover, och tränare Adnan Chuk kallar timeout. Två straffar för Norrköping till 70-63 med 20 sekunder kvar och Södertälje tar sin sista timeout. Gästerna försöker foula sig kvar i matchen, men hemmalaget är skärpta från linjen även om Södertälje sätter en paniktrea till slutresultatet 72-66 och sista perioden slutar lika, 20-20.
– Först ett stort grattis till Norrköping. Den här matchen var likt den förra då vi fick färre straffar än Norrköping vilket innebär att de har lättare för att göra poäng. Nu får vi åka hem och ladda om och titta på video för att se vad vi missade, säger Vedran Bosnic efter matchen.

Adnan Chuk:
– I tisdags hade Södertälje ledningen i 36 minuter och idag var det vår tur att leda så länge så det blev lite olika matchbilder. Södertälje kunde ha tagit detta men vi gör ett bra aggressivt jobb i försvar, speciellt i första halvlek när vi håller dem på 22 poäng. Det är inte vilka som helst som vi möter utan det är ett lag med lång erfarenhet av Europaspel så vi är glada för varje vinst. Visst finns det saker att förbättra men det är saker som vi dagligen jobbar med, men gör vi en analys av den här matchen så tar vi nya tag på söndag i Täljehallen.

MATCHFAKTA / semifinal 3 i bäst av 7:
Norrköping–Södertälje 72–66

(13–12, 22–10, 17–24, 20–20)
Poäng, Norrköping: Cole Darling 16, Mikael Lindquist 13, Johnell Smith 12, Mikkel Plannthin 10, Joakim Kjellbom 9, Dejan Jeftic 8, Fredrik Larsson 2, Tim Schüberg 2.
Södertälje: Tanel Kurbas 21, Thomas Massamba 12, Davis Lejasmeiers 8, Lazar Radosavljevic 8, Delvon Johnson 8, Darien Brothers 4, Toni Bizaca 3, Valter Lindström 2.
Publik: 1 221.

(Norrköping leder med 3-1 i matcher)

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget