Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #3: Norrköping-Södertälje

Efter att bägge lagen försvarat sin hemmaplan är det ikväll dags för den tredje semifinalen mellan Norrköping Dolphins-Södertälje Kings. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 3 (bäst av 7)
När: Fredag 21 april, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Två tuffa semifinalmatcher som gett en vinst åt vardera laget vilket, kanske när allt kommer omkring, är rättvist även om Norrköping var ruggigt nära att vinna i tisdags i Täljehallen. Då vann Södertälje med 74-72 efter förlängning.

Om speltempo, aggressivitet och fysiskt spel kommer att eskalera för varje match är det omöjligt att kunna sia om hur den här semifinalserien slutar eftersom senaste matchen var något av det svettigaste man sett. Det är alltid fysiskt spel när de här två lagen möts och det är nästan alltid små, små detaljer som blir avgörande. Så också ikväll?
– Visst har vi små skavanker på många av våra spelare vilket givetvis våra motståndare också har men vi har inga skador som jag vet om och vi kommer att vara redo för ännu en tuff match. Vi har noga analyserat tisdagens match och sett situationer som borde ha gett oss segern, men vi kommer att göra små justeringar till kvällens match. De tidigare matcherna bör ha gett publiken mersmak och jag hoppas att vi ska kunna få hjälp av fler än 2 000 åskådare, vilket vore en fin inramning, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Även om det blev seger i tisdags så finns det saker som måste bli bättre i Södertäljes spel om det ska bli en ny final. Så här sa Södertäljes tränare Vedran Bosnic efter matchen senast:
– Vi har två timeouts när vi pratade om några saker som vi tyvärr inte genomförde. Det innebär att under 38 minuter reagerade killarna på ett väldigt bra sätt. Jag pratar med dem hela tiden och med deras erfarenhet och kvalitet, de pushar väldigt nära sin gräns. De spelar väldigt solitt utifrån mitt perspektiv som coach och hur jag vill att de spelar. Och sedan kastar vi bort de två minuterna, det betyder att det är något som vi behöver jobba mer med, fokusera och om vi vill gå till final måste vi spela i 40 minuter
– Men jag är väldigt glad att vi vinner på övertid, för vi vann också matchen mot Jämtland på övertid. Det betyder att laget har karaktär och energi, vi kan förbereda oss och spela i 45 minuter, det var viktigt för oss. Och den delen gör mig verkligen glad, jag kan åka hem ikväll och titta på matchen och vara lite mer avslappnad, för killarna gjorde sitt bästa utifrån hur de har jobbat under året. Ibland förlorar man, ibland vinner man. Ikväll vann vi. Och jag tycker att vi förtjänar att vinna eftersom vi ledde matchen 42 minuter och matchen var 45.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till spel utan Abdou Medjedoub, i övrigt är alla spelare redo.

Södertälje ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/10: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 79–59
19/11: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 78–47
17/2: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 73–62
20/3: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 62–77
13/4: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 80–74 (semifinal 1)
18/4: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 74–72 (semifinal 2)

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget