Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #3: Luleå-Uppsala

Under torsdagen spelas den tredje semifinalen mellan BC Luleå-Uppsala Basket. Och det är ett pressat Uppsala som reser till Norrbotten. Här är senaste nytt!

Vilka: BC Luleå-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 3 (bäst av 7)
När: Torsdag 20 april, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter två raka förluster är Uppsala Basket illa ute i semifinalen mot Luleå. Seger i kvällens tredje match är i det närmaste ett måste för att chansen att nå en finalplats ska finnas kvar. Efter förlusten (77-88) hemma i IFU Arena i tisdags var det ett besviket hemmalag, men det fanns ändå saker att med sig.
– Man kan inte gräva ner sig. Det gäller att lyfta positiva bitar, säger Uppsalas stjärnforward Alexander Lindqvist till UNT.se.

Vad tycker du att ni gjorde bra?
– Vi ger aldrig upp utan fortsätter fightas hela vägen. Och även om vi tycker att vi är dåliga och slarvar mycket var vi bara fyra poäng ifrån i sista perioden. Offensivt kändes det som att det studsade emot senast. Men 77 poäng ska räcka till seger i ett slutspel, så är det.

Så här säger Luleå-tränaren Peter Öqvist inför kvällens match:
– Efter två riktigt väl genomförda matcher och två vinster, står vi nu inför uppgiften att försvara hemmaplanen. Senast nere i Uppsala klarade vi av att till stora delar repetera den starka defensiva insatsen från match ett. Sedan lyckades vi komma ut lite aggressivare i anfall och kunde sätta bättre tryck på Uppsala, när vi slår vår spelare i anfall blir det enklare för alla att hitta högprocentiga lägen.
– Lyckas vi nå upp i samma defensiva klass som senast, vinner returtagningen runt egen korg och kämpar till oss 50-50 bollarna ger det oss ett bra läge. Vågar vi dessutom spela avslappnat i anfall tror jag på vinst.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med starkast möjliga lag.

I Uppsala är det oklart ifall Oluoma Nnamaka kan spela. Nnamaka tränade inte igår och missade den andra semifinalen på grund av feber. Anton Gaddefors tränade trots sitt sargade knä och väntas komma till spel.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
4/11: BC Luleå–Uppsala Basket 105–98
16/12: Uppsala Basket–BC Luleå 67–98
3/2: BC Luleå–Uppsala Basket 96–61
17/3: Uppsala Basket–BC Luleå 97–88
13/4: BC Luleå–Uppsala Basket 72–59 (semifinal 1)
18/4: Uppsala Basket–BC Luleå 77–88 (semifinal 2)

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget