Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Södertälje vann efter stor dramatik

Först efter förlängning och stor dramatik kunde Södertälje Kings utjämna semifinalen mot Norrköping Dolphins. De regerande mästarna vann med 74-72. Här är matchens höjdpunkter!

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Vi gör många misstag i första halvlek. Men vi biter oss fast som vi gjort många gånger tidigare under säsongen. Det hade inte varit en rättvis bild av händelserna där ute idag om vi vunnit. Men vi var nära och det är 1-1 i matcher. Det kunde gått till förlängning nere hos oss också, det är två tuffa lag som möts. Jag är inte missnöjd med insatsen, men vi möter ett mycket tufft hemmalag så det krävs 110% fokus från oss. Jag förväntar mig inget annat än en ny tuff match på torsdag, små marginaler kommer avgöra.

Vedran Bosnic, tränare i Södertälje:
– Väldigt bra basketmatch. Alla som följer basket kan se att det är bra basket. Båda lagen är jämna. Vi kunde vunnit den första matchen, liksom dom kunde vunnit idag. Jag är nöjd med hur vi kontrollerade matchen, i 38 minuter. De sista två minuterna slutade vi göra vad vi skulle. Samtidigt gav Norrköping aldrig upp. Jag är glad att vi vann efter övertid, det visar att vi har karaktär och kan spela 45 minuter om det krävs. Jag tycker vi förtjänade att vinna idag.

MATCHFAKTA / semifinal 2 i bäst av 7:
Södertälje–Norrköping 74–72 efter förlängning

(20–12, 20–22, 15–16, 14–19, 5–3)
Poäng, Södertälje: Thomas Massamba 20, Delvon Johnson 12, Toni Bizaca 11, Nick Spires 9, Davis Lejasmeiers 8, Darien Brothers 8, Lazar Radosavljevic 3, Tanel Kurbas 3.
Norrköping: Dejan Jeftic 16, Joakim Kjellbom 15, Mikkel Plannthin 15, Cole Darling 9, Mikael Lindquist 8, Johnell Smith 4, Fredrik Larsson 3, Tim Schüberg 2.
Publik: 785.

(1-1 i matcher)

Dela inlägget