Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #2: Uppsala-Luleå

I kväll är det dags för den andra ronden i semifinalserien mellan Uppsala Basket-BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 2 (bäst av 7)
När: Tisdag 18 april, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Match två i semifinalserien i bäst av sju och nu på Uppsalas hemmaplan. Den första matchen vann BC Luleå på sin hemmaplan i Luleå Energi Arena med 72-59 efter en drabbning där Uppsala till stor del fick kontrollera tempot. Luleå fick inte spela sitt eget spel med snabba uppspel och högt bolltempo. Hos båda lagen var det stort fokus på försvarsspelet.

Hos Luleå finns det sparkapital att ta fram efter match ett, både Adam Rönnqvist och Tom Lidén har helt klart mer att ge i sin offensiva arsenal och lagets trepoängsskytte kan bli mycket bättre. Defensivt höll man Uppsala på låga 59 poäng.

Det gäller också för Luleå att ta kontroll på Uppsalas store landslagscenter Carl Engström, som var lagets bäste spelare i första matchen med sina 18 poäng och åtta returer. Välbyggde Engströms längdövertag är påtagligt och en tuff nöt att knäcka för Luleå. Vad vi kan vänta oss är en väldigt tuff match i Uppsala där alla moment skruvas upp ytterligare på deras hemmaplan. Och där framförallt Uppsala har den stora pressen på sig, att vinna på hemmaplan och utjämna matchserien. Vinst för Luleå och grundseriesegrarna har ett bra övertag inför fortsättningen och match tre på torsdag.

Bortsett från långfredagen har BC Luleå tränat hela påsken, för att komma så väl förberett som möjligt till kvällens match.
– Vi känner oss redo. Det kommer bli tufft. Det är två väldigt bra defensiva lag som kanske inte sköt så bra sist. Vi vet att de har mer i sig när det kommer till trepoängsskyttet och de kommer nog sätta fler skott på sin hemmaplan. Men vi känner också att vi kan bättre när det kommer till skyttet, säger Luleås veteran Tim Kearney till NSD.se.

Uppsalas Axel Norström till UNT.se:
– Det var två ganska passiva lag som möttes i torsdags. De hittade inte in i sin rytm och vi fick inte till vår heller. Det var en klassisk förstamatch. Vi får inte bli för passiva, utan vi ska hitta tillbaka till det vi gjorde mot Borås och vara aggressiva och åter aggressiva.

Luleå tog sin 19:e raka hemmaseger när de tog ledningen i semifinalserien. Nu vill Uppsala kvittera matchserien med 11:e raka segern i IFU Arena.
– Det betyder oerhört mycket att spela på hemmaplan. De stunder det går dåligt vet vi att vi har publiken i ryggen och de stunder det går bra blir allt hela tiden enklare. Både vi och Luleå har sådana fans som är väldigt involverande i matcherna, säger Nordström till UNT.se.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan mönstra starkast möjliga lag.

Uppsala saknar troligen Anton Gaddefors på grund av en knäskada.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
4/11: BC Luleå–Uppsala Basket 105–98
16/12: Uppsala Basket–BC Luleå 67–98
3/2: BC Luleå–Uppsala Basket 96–61
17/3: Uppsala Basket–BC Luleå 97–88
13/4: BC Luleå–Uppsala Basket 72–59 (semifinal 1)

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget