Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #2: Södertälje-Norrköping

Påsken är över och det har blivit hög tid för SM-slutspelet i Basketligan herr att dra vidare. I kväll i Täljehallen spelas semifinal två mellan Södertälje Kings-Norrköping Dolphins.

Vilka: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 2 (bäst av 7)
När: Tisdag 18 april, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

I torsdags, bara två dagar efter att Södertälje slog ut Jämtland i kvartsfinal, inleddes semifinalserien på bortaplan mot Norrköping. Matchen var jämn och såg i början av den fjärde perioden ut att gå Södertäljes väg efter en niopoängsrun (där Thomas Massamba stod för sju poäng). Men Norrköping, med en het Mikael Lindquist i spetsen, kämpade sig ur underläget, vann med 80-74 och skaffade sig 1-0 i matcher. I kväll spelas den andra matchen i bäst av sju, den här gången i Södertälje.

Norrköping slutade tvåa i grundserien, besegrade Nässjö Basket med 3-0 i kvarten och fick därmed en veckas vila innan semifinalstarten mot Södertälje. Mot Södertälje vann Norrköping tre av fyra matcher i grundserien och har hittills 1-0 i semifinalen samt hemmaplansfördel, och får därför räknas som favorit i sammanhanget. Till det kan dessutom läggas en dos revanschlust efter den senaste säsongens finalförlust och möjligheten att bryta de fyrfaldiga regerande svenska mästarnas svit.
– Vi känner Norrköping, vi vet hur de spelar, de vet också exakt hur vi spelar. Förhoppningsvis kan vi ta med tempot som vi hade i jämtlandsserien, vi tackar Jämtland jättemycket. Hoppas vi kan ta med det här tempot och speeda upp Norrköping lite grann, för de spelar ”gå-basket”. De vill ha låga poäng, de har (Joakim) Kjellbom, rutinerad spelare. Så förhoppningsvis kan vi bara hålla det tempot och vinna den här serien, säger Södertäljes Thomas Massamba till klubbens hemsida.

Så här går Norrköping-tränaren Adnan Chuks tankar inför kvällens match:
– Vi har förberett oss väl för en semifinalserie som mycket väl kan gå till en sjunde och avgörande match här hemma i Stadium Arena. Vi har haft bra träningar under påsken där samtliga spelare utom Abdou Medjedoub, som visserligen tagit bort gipset men har lite kvar innan han är matchduglig, är pigga och spelsugna. Vi gjorde en bra match senast men det finns alltid detaljer att justera vilket vi har arbetat på med i såväl det offensiva som defensiva spelet.
– Vi matchade upp Södertälje bra i torsdags och det gäller nog att vi tar det ett steg längre i kväll om vi ska ha en chans att vinna, men samtidigt har vi med oss att vi redan har slagit dem där uppe under grundserien.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Norrköping kommer till spel utan Abdou Medjedoub.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/10: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 79–59
19/11: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 78–47
17/2: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 73–62
20/3: Södertälje Kings–Norrköping Dolphins 62–77
13/4: Norrköping Dolphins–Södertälje Kings 80–74 (semifinal 1)

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget