Fotograf:

Veckans lag: Vecka 15

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Thomas Massamba, Södertälje Kings (1)
Den 32-årige försvarsspecialisten brukar sällan sticka ut, men förra veckan var Massamba en jätte för sitt Södertälje. Först var han högst delaktig i att Södertälje tog sig vidare till semifinal med bland annat 13 poäng, åtta returer och tolv assist i den avgörande kvartsfinalen mot Jämtland. Följde upp det med en mycket solid insats i första semifinalen mot Norrköping; 17 poäng, sex returer och tre assist.

 
G: Mikael Lindquist, Norrköping Dolphins (1)
Satte flera helt avgörande skott i slutet när Norrköping tog ledningen i semifinalserien mot Södertälje. 34-årige Lindquist visade hur oerhört viktig och nyttig han är för sitt Norrköping, inte bara genom 17 poäng offensivt.

 
F: Mike Bruesewitz, Jämtland Basket (2)
Bruesewitz gjorde vad han kunde och lite till för sitt Jämtland när man föll efter förlängning mot Södertälje i tisdags och därmed förlorade kvartsfinalen med 3-2 i matcher. 26-åringens insats går dock inte obemärkt förbi; 24 poäng och åtta returer.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (7)
Tredje veckan i rad för Anzuluni, men det är klart befogat efter att 29-åringen återigen varit framträdande när hans BC Luleå slog Uppsala Basket i den första semifinalen. 22 poäng och nio returer blev det för Anzuluni på knappt 28 minuters speltid.

 
C: Carl Engström, Uppsala Basket (2)
Var oerhört nyttig för Uppsala när laget föll borta mot Luleå. Den 25-årige centern var dock klart främst i Uppsala med bland annat 18 poäng och åtta returer. Har en stigande formkurva och måste fortsätta prestera på topp om Uppsala ska kunna ta sig vidare till final.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget