Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping tog kommandot

För fjärde gången den här säsongen stod Norrköping Dolphins som segrare mot Södertälje Kings. Här är höjdpunkter från den första semifinalen!

Det bjöds på stor dramatik i den första semifinalen mellan fjolårets finalister Norrköping Dolphins och Södertälje Kings. I en mycket välspelad match som avgjordes först under slutminuterna var det östgötarna som drog det längsta strået och vann med 80-74.
– Det här var en riktigt slutspelsmatch. Vi såg att Norrköping var fräschare än oss. Jag är ändå nöjd med vårt fokus. Vi gjorde flera bra saker i matchen, men vi måste göra lite mer poäng för att vinna. Jag tycker de fick göra lite enklare poäng än oss. Nu ska vi vila och fokusera på nästa match i Södertälje på tisdag, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic:

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– En riktigt bra basketmatch med många bra saker från båda håll. Jag tycker att vi tar det till korgen väldigt hårt. Många saker som vi gör bra, som vi pratade om innan, vilket leder till många straffkast. Jag är jätteglad för laget att vi kan vinna och det är bra för klubben att vi köper oss en till hemmamatch, och förhoppningsvis kan vi fylla arenan.

MATCHFAKTA / semifinal 1 i bäst av 7:
Norrköping–Södertälje 80–74

(17–23, 25–13, 14–15, 24–23)
Poäng, Norrköping: Mikael Lindquist 17, Johnell Smith 15, Dejan Jeftic 14, Cole Darling 12, Joakim Kjellbom 11, Mikkel Plannthin 6, Tim Schüberg 5.
Södertälje: Thomas Massamba 17, Davis Lejasmeiers 16, Nick Spires 13, Toni Bizaca 12, Delvon Johnson 5, Lazar Radosavljevic 4, Tanel Kurbas 3, Valter Lindström 2, Darien Brothers 2.
Publik: 1 127.

(Norrköping leder med 1-0 i matcher)

Dela inlägget