Fotograf: Montage

INFÖR Semifinal #1: Luleå-Uppsala

Påsken står för dörren. Men innan dess ska de första semifinalerna i Basketligan herr avgöras. I Norrbotten tar BC Luleå emot Uppsala Basket.

Vilka: BC Luleå-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, semifinal 1 (bäst av 7)
När: Torsdag 13 april, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Under torsdagskvällen startar semifinalspelet i Basketligan – bäst av sju matcher gäller. För BC Luleå väntar ett formtoppat Uppsala Basket. I Uppsala finns Luleå-bekantingarna Andreas och Jonathan Person som båda spelat i Luleå tidigare. Under grundseriens matcher har lagen mötts fyra gånger varav Luleå vunnit tre. I november i en poängrik tillställning i Luleå med 105-98, där Luleås övertag var tydligare än vad siffrorna visar, på bortaplan i december med klara 98-67, i februari hemma igen och nu en kross med 98-61. Sedan kom vändningen för en knapp månad sedan där Uppsala vann hemma med 97-88.

Det är att vänta en stark och tuff semifinalserie där BC Luleå går in med att inte förlorat en enda hemmamatch under säsongen samtidigt som laget visat sig lite sårbart i bortamatcherna.
– Efter en fantastisk grundserie och en stabil kvartsfinalserie står vi nu inför årets semifinal. Vi är nu topp 4 i landet för andra året i rad och siktar så klart ännu högre. Nästa hinder på vägen är Uppsala basket. Ett komplett lag med vassa guards, skarpskyttar, storlek under korgarna och rutinerade rävar, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist till klubbens hemsida och fortsätter:
– För vår del gäller det att vi fortsätter att utvecklas och blir bättre för varje dag, både offensivt och defensivt. Vi behöver lyfta vår prestation från Umeå matcherna ett pinnhål högre och det kommer förmodligen krävas vår bästa basket för säsongen för att vinna den här serien.

Medan Luleå fått rejält med återhämtning inför starten av semifinalspelet, så hade Uppsala det betydligt tuffare i sin kvartsfinal mot Borås Basket även om det blev 3-1 i matcher och senaste matchen spelades i fredags. Inför kvällens match så återkommer Rickard Eriksson som varit sjuk en längre period. Däremot är det mycket osäkert ifall Anton Gaddefors, som haltade av den tredje kvartsfinalen mot Borås med knäsmärtor, kommer till spel.
– Det finns förhoppningar att han ska kunna spela på torsdag, men vi tar det dag för dag. Jag vet inte än, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT:s basketblogg.

Här kan du läsa en längre intervju med Kevin Gaines.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan troligen mönstra starkast möjliga lag.

Uppsala får tillbaka Rickard Eriksson. Oklart dock om Anton Gaddefors kan spela.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
4/11: BC Luleå–Uppsala Basket 105–98
16/12: Uppsala Basket–BC Luleå 67–98
3/2: BC Luleå–Uppsala Basket 96–61
17/3: Uppsala Basket–BC Luleå 97–88

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget