Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Karlsson får lämna Borås Basket

Det blir bara en säsong i Borås Basket för tränaren Jonte Karlsson. Idag kom beskedet att han inte får förlängt kontrakt.

Efter förlusten hemma mot Uppsala Basket i fredags så tog säsongen slut för Borås Basket. Och nu står det klart att klubben till kommande säsong får en ny huvudtränare.
– De ringde i lördags och sa att de inte vill förlänga mitt kontrakt. Så nu är jag arbetslös för första gången i mitt liv, mitt nästa jobb blir kanske att grilla korv på Statoil, säger Karlsson till Borås Tidning och fortsätter:
– Jag hade skrivit ett ettårskontrakt och kan inte klaga. Det är naturligtvis helt upp till klubben att inte förlänga, möjligen kan jag ha synpunkter på att det meddelades över telefon.

Jonas Larsson, klubbdirektör i Borås Basket:
– Vi känner att vi vill gå vidare genom att prova någonting annat. Jonte har varit professionell, slitit med laget och gjort allt man kan önska sig. Men vi får alla ta på oss att säsongen inte blev så bra som vi hade hoppats. Det yttersta ansvaret på mig som sportchef, även om Jonte har fått ta på sig mycket av det i år.

BT: Jonte fick beskedet via telefon, varför tog ni inte det med honom ansikte mot ansikte?
– Jag skickade ett sms till Jonte på lördagen om att jag ville träffa honom här i Borås. Men då hade han redan åkt hem till Södertälje. För mig var det viktigt att inte dra ut på det, så då valde jag att ringa honom i stället.

Dela inlägget