Fotograf:

Veckans lag: Vecka 14

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Jabril Durham, Jämtland Basket (6)
Kvar sedan förra veckan. Återigen en fenomenal insats av Durham i lördagens fjärde kvartsfinal mot Södertälje. 23-åringen satte inte bara 33 poäng och var matchens klart främsta spelare, utan han levererade dessutom åtta assist, fem returer och fyra steals – imponerande.

 
G: Jakob Sigurdarson, Borås Basket (3)
Även om det blev sorti för Borås i kvartsfinalserien mot Uppsala, så var islänningen Sigurdarsons insats i den andra kvartsfinalen i måndags en av kvartsfinalernas starkaste insatser. 35-åringen sköt i totalt 30 poäng och var bland annat felfri från straffkastlinjen (10/10).

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (4)
25-årige Nordström var en gigant när Uppsala säkrade en semifinalbiljett i fredagskväll efter seger borta mot Borås. 29 poäng och nio returer är mycket imponerande siffror, dessutom var 25-åringen ruskigt bra defensivt.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (6)
Kvar sedan förra veckan. Anzuluni och BC Luleå behövde knappast förta sig för att manövrera ut Umeå i sin kvartsfinal, men att skjuta i 23 poäng på drygt 17 spelade minuter är en stark bedrift oavsett motstånd och var precis vad 29-åringen lyckades med i onsdagens match.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (4)
Det bjöds på betydligt mer kamp än skönspel när Norrköping avancerade till semifinal i torsdags. En stor bidragande orsak till det var den 37-årige landslagscentern som slet ner sanslösa 23 returer i den tredje kvartsfinalen, dessutom 13 poäng.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget