Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Nässjö-tränaren öppen för en fortsättning

Det har varit en mycket tuff säsong för Nässjö Basket – och speciellt tränaren Felix Alonso som med kort varsel fick rycka in efter att hans nära vän Raul Jimenez insjuknat. Trots det öppnar Alonso för att återvända till Nässjö i höst.

Med bara ett par dagar kvar till premiären i Basketligan herr tog Felix Alonso över som huvudtränare i Nässjö och han har sedan dess tränat laget samtidigt som vännen Raul Jimenez kämpat mot cancern.
– Jag tycker vi ska vara stolta över hur vi har hanterat den här säsongen. Det har verkligen inte varit lätt och jag är oerhört tacksam mot föreningen, säger Alonso till Smålands-Tidningen.

I början på februari gick Jimenez bort och det har varit en mycket tuff tid i Nässjö och för Alonso både innan och efter det.
– Det jag tänker göra närmast är att ta ett kliv tillbaka och få lite perspektiv på saker och ting. Därefter får vi se vad som händer, säger Alonso till Smålands-Tidningen

Är en fortsättning som coach i Nässjö ett alternativ för dig?
– Det här är en bra klubb att fortsätta utvecklas i. Det finns en del att jobba med, men det viktigaste är viljan att utvecklas och den finns verkligen här. Så jag tycker att en fortsättning i Nässjö fortfarande skulle vara ett bra alternativ för mig.

***
En som däremot inte kommer fortsätta sin elitsatsning är 29-årige Wictor Grenthe som tvingas sluta spela basket. Skadan som har stoppat honom under i stort sett de två senaste säsongerna gör att han nu lägger ner karriären, i alla fall på högsta nivå.
– Det är på läkarens inrådan eftersom att stressfakturen har kommit tillbaka. Det är på samma ställe fast djupare i benet vilket egentligen inte ska vara möjligt enligt läkaren. Men nu har det hänt och de avråder mig från att spela basket på elitnivå sen om det blir spel på lägre nivå i framtiden det får vi se.

LÄS MER: Följ det senaste i Silly Season här!

Dela inlägget