Fotograf: Jämtland Basket

Jämtland prisas – dubbelt

Varje säsong delar Basketligan ut ett antal priser i samband med slutspelet. För första gången på 17 år är det samma förening som tar hem båda kategorierna “Årets lyft” och “Årets matcharrangör” då Jämtland Basket fick flest röster från lagens tränare och lagkaptener.

Jämtlands första säsong i nya Sporthallen har blivit en succé. Arenan har efter ny- och ombyggnationen blivit en av Basketsveriges mest attraktiva. Publiksnittet har näst intill dubblerats till närmare 1 200 åskådare per match. Att Jämtland dessutom har spelat en offensiv och attraktiv basket och tangerat klubbrekordet i antal vunna matcher – har förstås bidragit till detta.
– Vi har försökt bygga kontinuitet i laget och organisationen under en längre tid och nu känns det som vi fått den utväxling vi har hoppats på. Sedan är vi inte nöjda förrän vi har vunnit den sista matchen i slutspelet, säger Jämtlands ordförande Erik Westin.

Den nya arenan och de sportsliga framgångarna har förstås varit bidragande orsaker till att Jämtland har lyckats skjuta fram sina positioner – men det är också en stor mängd ideella insatser från många som gör skillnaden.
– Det är förstås väldigt många inblandade som ligger bakom de här priserna och att vi har kunnat hitta rätt i den nya miljön så snabbt. Allt från biljettsystem, aktiviteter för våra samarbetspartners, försäljning under matcherna, tekniker som hanterar ljud-, ljus- och bild, tävlingsfunktionärer med flera – det är runt 70-talet funktionärer som gör ett fantastiskt jobb före, under och efter matcherna och de är den största anledningen till att vi nu har fått pris som både ”årets lyft” och årets ”matcharrangör”, avslutar Erik Westin.

Priserna kommer att delas ut i samband med lördagskvällens fjärde kvartsfinal mot Södertälje Kings där Jämtland vid vinst får en direkt avgörande femte match i Södertälje på tisdag.

Motiveringarna för utmärkelserna lyder:

Årets lyft:
“I en ort som har en av Sveriges starkaste basketkulturer har ofta de sportsliga resultaten inte motsvarat de lokala förväntningarna. Men en kontinuerlig satsning kombinerat med ett arrangemang och marknadsföring i yppersta Sverigeelit har gett jämtarna anledning att stolt sjunga sin sång med högt huvud. Årets lyft i BLH är Jämtland Basket.”

Årets matcharrangemang:
“Folk drar folk sägs det. Men hur drar man folk? Jämtland har i år fått en ny arena vilket var viktigt och publiksnittet har gått upp med 500 personer per match. Men klubben har också sedan ett par år tillbaka jobbat målmedvetet med marknadsföring, grafisk profil, olika biljetterbjudanden, webb-TV och mycket mer. Jämtland har ett mycket bra lag på planen men laget runt omkring är kanske ännu vassare. Årets matcharrangör är Jämtland Basket.”

Matchen ser du givetvis på Basketsverige.tv – uppkast klockan 20.04!

Dela inlägget