Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Lindström: ”Man ska aldrig ge upp”

Årets stjärnskott har tagit allt annat än en vanlig väg. På egen hand åkte han ner till Real Madrid där han knackade på dörren och kom med i juniorlaget.

Efter flera år i Spanien och succé i U20-landslaget återvände han till Sverige. I Södertälje har han utvecklat både defensiv och offensiv och är nu en av lagets viktigaste spelare. Årets stjärnskott i Basketligan herr heter Valter Lindström!

Grattis till utmärkelsen! Vad är du nöjd med i ditt spel och vad vill du förbättra?
– Jag har fått en stor roll i ett bra lag den här säsongen och förbättrat många detaljer vilket gjort att jag har blivit mer bekväm i mitt spel. Samtidigt har jag många smådetaljer att förbättra i mitt spel som jag jobbar med dagligen.

Du spelade några ungdomsår i Spanien, hur var det att flytta hemifrån och spela utomlands i en så tidig ålder?
– Jag tyckte åren i Spanien var roliga, det passar såklart inte alla att flytta hemifrån och bo ensam i så ung ålder men för mig funkade det. Jag tyckte det var roligt med omväxling och trivdes väldigt bra i Madrid.

Vad är den största skillnaden basketmässigt mellan Spanien och Sverige?
– Snabbheten, inte den fysiska snabbheten utan den taktiska snabbheten, besluten fattas i ett snabbare tempo än här i Sverige. Det är den största skillnaden.

Här kan du läsa intervjun i sin helhet!

Text: Svenska Basketbollförbundet

Dela inlägget