Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #4: Borås-Uppsala

Under fredagskvällen spelas den fjärde kvartsfinalen mellan Borås Basket-Uppsala Basket. För Borås är det vinna eller försvinna som gäller. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Borås Basket-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 4
När: Fredag 7 april, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter en vinst hemma i Boråshallen och två förnedrande storförluster på bortaplan i Uppsala befinner sig Borås Baskets spelare och tränare med ryggarna mot väggen inför fredagens kvartsfinal fyra på hemmaplan. En hemmavinst är ett måste för att kvartsfinalserien ska leva vidare tills på måndag.
– Uppsala har varit bra. Framför allt på sin hemmaplan. De har skjutit med hög procent. Det verkar finnas en fördel av att få spela hemma. Så här långt i alla fall. Uppsala drev upp tempot i förra matchen och fick komma in i situationer med fart. Då är Uppsala väldigt bra, säger Borås tränare Jonte Karlsson till klubbens hemsida.

Inför den tredje kvartsfinalen hade tränarna Jonte Karlsson och Henrik Carlsson fördelat arbetet på ett lite speciellt sätt. Jonte ägnade sig mest åt det mentala och emotionella, medan Henke fick stå för de taktiska justeringarna i själva spelet. Men inför den fjärde kvartsfinalen är det Jonte som har bestämt hur Borås ska spela.
– Det är klart att jag försöker ingjuta mod i laget då vi är i ett trängt läge. Vi pratar om tuffhet och attityd. Vi har visat killarna att så illa som vi sköt i onsdags skjuter vi inte i vanliga fall. Vi vill gärna ta de skott som vi fick i match tre. Sedan kommer lite nya justeringar som vi ska använda oss av. Men i Basketligan handlar det alltid mycket om hur bra man skjuter, säger Jonte Karlsson.

Precis som inför den andra kvartsfinalmatchen gäller sanningen att Borås är ett hyggligt bra hemmalag och Uppsala är ett rätt risigt bortalag. Men man får för den sakens skull inte glömma bort att göra det hårda jobbet och inte minst hålla fokus på den matchplan som tränarna Karlsson och Carlsson ritat upp.
– Det handlar mycket om den bild man som spelare målar upp i sitt huvud när man går in i ett slutspel. Slutspel är tufft. Är man en vinnarskalle så står man upp. Misstag gör alla men den som är bäst på att glömma dem och minnas framgången är den som tillslut lyckas. I vårt fall ska vi alltså glömma bilderna av match ett och tre, och komma ihåg bilden av match två. Det är alltid så att bästa laget vinner, avslutar Jonte Karlsson.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kommer till spel utan Fredrik Andersson. Sedan tidigare saknas John Brändmark och Anton Almqvist.

I Uppsala är det mycket osäkert ifall Anton Gaddefors kommer till spel. Gaddefors klev av tidigt i den tredje kvartsfinalen mot Borås.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/11: Borås Basket – Uppsala Basket 78–66
20/12: Uppsala Basket – Borås Basket 72–75
7/2: Uppsala Basket – Borås Basket 76–73
28/3: Borås Basket – Uppsala Basket 87–71
1/4: Uppsala Basket – Borås Basket 91–52 (kvartsfinal 1)
3/4: Borås Basket – Uppsala Basket 80–69 (kvartsfinal 2)
5/4: Uppsala Basket – Borås Basket 103–74 (kvartsfinal 3)

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget