Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #3: Södertälje-Jämtland

Det har blivit dags för den tredje ronden i kvartsfinalen mellan Södertälje Kings-Jämtland Basket. Här är senaste nytt inför kvällens match!

Vilka: Södertälje Kings-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 3
När: Torsdag 6 april, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det har inte varit mycket som skiljt Jämtland och Södertälje åt i de två senaste matcherna i kvartsfinalen. I det senaste mötet segrade Jämtland med endast en poäng på hemmaplan. Efter en jämn drabbning kunde de till slut segra med 82–81. Ställningen är utjämnad till 1–1 inför torsdagens match, och oavsett hur matchen ikväll slutar kommer det att bli åtminstone en till match i serien.

Jämtlands atletism och styrka är en utmaning för hemmalaget Södertälje, som måste kompensera med smarthet och taktik för att bromsa upp spelare som Dino Cinac och Mike Bruesewitz. Det längdmässiga övertaget bidrog i den första matchen till att Södertälje vann returtagningen med 13, men i tisdags var det av mindre betydelse. Att Nick Spires fick sin fjärde foul redan i den tredje perioden var en anledning till att skillnaden i antal returer bara blev fyra, men å andra sidan kompenserade Delvon Johnson Spires tid på bänken med en “double-double”; 14 poäng och tolv returer.

Om det visar sig att Johnson, som har varit anonym och fått sparsamt med speltid under säsongen, är på väg att hitta formen och självförtroendet kan han komma att få en viktig roll på vägen genom slutspelet. Detsamma gäller Tanel Kurbas, som har höjt sig en nivå under slutspelet och därmed hjälpt till att avlasta de ordinarie aktörerna i laget.

Det lag som vinner ikväll skaffar sig 2-1 och därmed kvartsfinalens första matchboll, vilket gör matchen extra intressant. Ett frågetecken för hemmalaget är Lazar Radosavljevic, som på grund av skada inte följde med till Östersund i tisdags. Toni Bizaca fick en otäck smäll i huvudet och fick lappas ihop hjälpligt för att kunna slutföra matchen.

Så här säger Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland inför matchen:
– Det är två jämna lag, med individuellt mycket skickliga spelare som matchar upp varandra väl. I match nummer två, som vi gick segrande ur, kunde det ha slutat precis hur som helst men vi hade marginalerna på vår sida och nu har pressen förflyttat över till Södertälje igen. Det har som sagt varit två gastkramande matcher som spelats så här långt i kvartsfinalen och jag ser som sagt inte varför morgondagen (läs torsdag) skulle se annorlunda ut. Vi har ätit, vilat, sovit, skjutit och haft en lättare träning med videogenomgång som avslutning under onsdagen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan troligen till spel utan skadade Lazar Radosavljevic.

Jämtland har inga skador eller sjukdomar i laget.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
17/12: Jämtland Basket – Södertälje Kings 86-78
3/2: Södertälje Kings – Jämtland Basket 83-78
14/2: Södertälje Kings – Jämtland Basket 73-107
17/3: Jämtland Basket – Södertälje Kings 98-99
2/4: Södertälje Kings – Jämtland Basket 79-66 (kvartsfinal 1)
4/4: Jämtland Basket – Södertälje Kings 82-81 (kvartsfinal 2)

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget