Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #3: Norrköping-Nässjö

Igår tog sig BC Luleå vidare till semifinal. Under torsdagen kan Norrköping Dolphins vid seger mot Nässjö Basket säkra den andra av totalt fyra semifinalbiljetter.

Vilka: Norrköping Dolphins-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 3
När: Torsdag 6 april, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping (Fri entré!)
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Norrköping Dolphins har sex raka segrar mot Nässjö Basket under säsongen och ikväll har man chansen att ta den sjunde vilket skulle betyda att man är klara för semifinal mot antingen Södertälje Kings eller Jämtland Basket. När lagen möttes i Nässjö i tisdags blev det dramatiskt på slutet. Men Norrköping kunde hålla undan och till slut vinna med 77-73.

Nässjö kunde då rotera på nio spelare medan Norrköping hade sju spelare, som spelade mellan 15 och 36 minuter
– Vi är ju inne i ett mycket hektiskt schema just nu och med den här tunna truppen är det extra känsligt med sjukdomar och skador. Jag är glad och stolt över våra spelare för hur vi klarade av matchen i tisdags och nu är det bara att hoppas att vi kan visa samma sak igen ikväll, då vi förhoppningsvis också får gott stöd från vår sjätte spelare – publiken. Har vi tur hinner Tim Schüberg friskna till så att han kan bidra med sina minuter, men det är en kamp mot klockan, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Även om det står 2-0 i matcher till Norrköping så har Nässjö långt ifrån gett upp och William Gutenius är ett bevis på att hoppet faktiskt lever.
– Vi tror på det här fast att vi ligger under med 6–0 i matcher totalt. För två år sedan i Sundsvall hade vi 0–4 mot Luleå under säsongen, men i kvartsfinalen gick vi in och vann med 3–0 i matcher, säger han till Smålands-Tidningen och fortsätter:
– Det går att vända bara man sköter sin gameplan och allting till fullo i 40 minuter. Då vinner vi.

Vad krävs för det då?
– Alla måste spela med självförtroende. Vi måste spela för varandra, sätta upp skott för varandra, ge upp sitt eget skott för att ge bollen till någon med öppnare läge. Det gäller att ha ett lagspel på torsdag, då håller vi hoppet uppe.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer till spel utan Abdou Medjedoub och Felix Terins. Däremot är Tim Schüberg tillbaka i laget efter sjukdom.

Nässjö kan troligen mönstra bästa möjliga lag, exklusive Wictor Grenthe.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
25/10: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 88-54
9/12: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 67-75
24/1: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 85-63
7/3: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 59-71
2/4: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 63-49 (kvartsfinal 1)
4/4: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 73-77 (kvartsfinal 2)

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget