Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #3: Uppsala-Borås

Efter att ha missat de två första kvartsfinalerna är tränaren Jonte Karlsson ikväll tillbaka i Borås Basket. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 3
När: Onsdag 5 april, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det står 1-1 i kvartsfinalserien mellan Uppsala och Borås. Då kliver Borås ordinarie tränare Jonte Karlsson åter in i handlingarna. Karlsson har tvingats till en månads frånvaro med diskbråck och stora smärtor i ryggen, men mår nu så pass bra att han, ihop med Henrik Carlsson, leder laget i den tredje matchen i slutspelsserien.

Tanken är att Jonte Karlsson ska vara headcoach i kvartsfinal 3 i IFU Arena på onsdagskvällen. På tisdagen var han nämligen tillbaka på lagets träning för första gången på en månad.
– Det känns bra. Vi gör som vi brukar; Henke (Carlsson) tar hand om offensiven och jag ansvarar för defensiven. Men vi har väldigt mycket kommunikation mellan varandra under en match. Det är viktigt för mig att Henke får mycket ansvar. Vi är olika typer av människor. Det är därför vi passar bra ihop, säger Jonte Karlsson till Borås hemsida.

Borås Baskets lag har spelat både bra och dåligt i årets slutspel. Efter den stora förlusten i match ett lyckades grabbarna omgruppera och vinna match två i måndags kväll. Även om det är Henke som lett laget från sidlinjen så har Jonte hela tiden funnits med i bakgrunden.
– Jag pratar mer varje dag med Henke än med min sambo. Vi har hela tiden jobbat tillsammans. Den stora skillnaden är att jag inte varit i Borås. Idag (läs tisdag) pratade jag med spelarna och hoppas att mitt sätt att vara kan ingjuta mod hos dem. Just nu handlar mycket om att äta rätt och sova bra. Men framför allt handlar det om attityd. Som igår. Inte som i första matchen, säger Jonte Karlsson.

Båda lagen har nu vunnit en varsin hemmamatch och det står 1-1 i kvartsfinalserien. Tredje matchen blir oerhört viktig.
– Det lag som vinner den här matchen sitter i förarsätet. Vi förväntar oss att Uppsala kommer ut med samma frenesi som i första matchen. Vi vet vad de gör. De vet vad vi gör. Vi jagar vissa av deras spelare extra mycket. De jagar vissa av våra spelare extra mycket. Den här matchserien blir jämnt och hård. Men kul. Kanske den roligaste kvartsfinalserien, tillsammans med Södertälje-Jämtland.

Så här säger Uppsala-spelaren Anton Gaddefors till UNT.se inför kvällens match:
– Inget har förändrat i kvartsfinalserien. Självklart hade vi förhoppning om att vinna senast, men vi vet också att vi har hemmaplansfördel. Målet är att försvara vår hemmaplan och vi ser positivt på uppgiften.
– Vi sköt fantastiskt dåligt i Borås. Vi fick bra lägen, men som lag började vi att tveka och vi nöjde oss inte med de bra lägen vi hade. Det är annorlunda på hemmaplan, då stämplar vi i de skotten. Borås gjorde en del justeringar och det tog för lång tid för oss att anpassa oss, det hade vi inte behövt göra om vi hade varit lika mycket på tårna som vid hemmamatchen, men det är lite av skillnaden mot att spela hemma och borta och ha en bussresa i benen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Det är tveksamt om Oluoma Nnamaka kommer till spel ikväll. I övrigt mönstrar Uppsala bästa möjliga manskap.

Borås kommer till spel utan Fredrik Andersson. Sedan tidigare saknas John Brändmark och Anton Almqvist.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/11: Borås Basket–Uppsala Basket 78–66
20/12: Uppsala Basket–Borås Basket 72–75
7/2: Uppsala Basket–Borås Basket 76–73
28/3: Borås Basket–Uppsala Basket 87–71
1/4: Uppsala Basket–Borås Basket 91–52 (kvartsfinal 1)
3/4: Borås Basket–Uppsala Basket 80–69 (kvartsfinal 2)

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget