Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #3: Luleå-Umeå

Seger för BC Luleå ikväll mot Umeå BSKT och seriesegrarna blir första lag till semifinal. Här är allt du behöver veta inför kvällens tredje kvartsfinal!

Vilka: BC Luleå-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 3
När: Onsdag 5 april, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Avgörandets stund har kommit. Match nummer tre i kvartsfinalserien om bäst av fem. BC Luleå har hemmaplan mot Umeå BSKT. Ett Luleå som inte har förlorat på hemmaplan denna säsong och vunnit alla säsongens sex matcher mot Umeå med klara siffror, i måndags blev det 17 poäng plus i bortamatchen mot västerbottningarna i den andra kvartsfinalmatchen.

Luleås manskap har hittills dominerat på alla positioner mot Umeå och bör kunna säkra kvartsfinalen ikväll när lagen möts i Luleå Energi Arena. Ett frågetecken finns dock för försvarsspecialisten Quinton Upshur som fick en kraftig smäll mot huvudet i måndagens match. Där får vi avvakta och höra vad utlåtandet blir under dagen.

Kvartsfinal två hade slutspelskaraktär med griniga spelare och heta känslor, främst var det Umeå som drabbades av tekniska och osportsliga fouls. Nu gäller det match tre och båda lagen kommer att gå all-in. Luleå vill avgöra med 3-0 och för Umeå är det en “måstematch” att vinna, annars så är det semester som gäller.
– Ikväll är det då chans att stänga och avsluta kvartsfinalen vid vinst, något vi så klart hemskt gärna vill göra och det vore en fjäder i hatten till grabbarna om de klarade av att göra det i tre raka. För att nå den åtråvärda semifinalen krävs ett lika uppoffrande försvarsspel som i de två inledande fajterna. Vi behöver spela otroligt tight och intensivt försvar på Umeås målgörande guards, Rudy Mbemba och Terrance Oglesby. Vi behöver göra det utan att släppa för öppna skott på vingarna och utan att låta Umeå utnyttja sin storlek under korgarna. Returtagningen kommer att bli en otroligt viktig del i en vinst, den avgör vilket tempo vi kan driva upp i matchen, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist till klubbens hemsida.

Umeås tränare Jesper Gustavsson till klubbens hemsida:
– Vi tar med oss hur vi genomförde matchen senast i fem mot fem-situationer. Där var vi 100 gånger mer synkade än i den första matchen. Vi måste bara gå in och kriga. Spela som ett lag, fokusera på uppgiften och hålla uppe det i 40 minuter.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan ställa troligen upp med bästa möjliga lag. Frågetecken finns dock för Quinton Upshurs medverkan.

Umeå ställer upp med samma lag som i de två tidigare kvartsfinalerna.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
7/10: Umeå BSKT–BC Luleå 53–92
18/11: BC Luleå–Umeå BSKT 74–56
3/1: Umeå BSKT–BC Luleå 65-91
17/2: BC Luleå–Umeå BSKT 105–47
31/3: BC Luleå–Umeå BSKT 103–65 (kvartsfinal 1)
3/4: Umeå BSKT–BC Luleå 77-94 (kvartsfinal 2)

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget