Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköping vann efter drama

Det bjöds på stor dramatik när Norrköping Dolphins gick fram till 2-0 i matcher i kvartsfinalserien mot Nässjö Basket. Här är matchens höjdpunkter!

Nässjö Basket förlorar för sjätte gången denna säsongen mot Norrköping Dolphins. Dolphins det klart bättre laget i matchinledningen och därefter fick ett vilt kämpande Nässjö jaga i uppförsbacke resten av matchen. Nässjö jobbade sig sånär i kapp men Dolphins vinner 77-73 och leder därmed kvartsfinalserien med 2-0.

Cole Darling var första periodens förgrundsfigur och medan övriga spelare skakade av sig sina kvartsfinalnerver så passade Cole på att föra upp sitt Dolphins i en betryggande ledning efter tio spelade minuter, 22-13. Dolphins är det klart bättre laget i den första perioden, och precis som i match ett så skaffar de sig ett poängförsprång som sedan tränare Adnan Chuk skickligt agerar efter.

Nässjö hittar ett klart bättre offensivt flyt under den andra perioden och man jobbar sig nästan helt ifatt. Kristian Heder Ternell ger laget energi med fina individuella prestationer och när Auston Barnes sänker en trepoängare fram till 39-41 i slutet av perioden, så känns Nässjö som det klart hetare laget ute på banan.

Den andra halvleken är ett ställningskrig och lagen följs åt mest hela tiden men Norrköping ligger hela tiden precis före poängmässigt och Dolphins rutinerade manskap kontrollerar händelserna ute på banan.

Nässjö gör en bra andra halvlek och man stör favoriterna Norrköping ordentligt. Bortalaget rycker åt sig en tio poängs ledning mitt i den tredje perioden, men William Gutenius och Karim Wazzi levererar trepoängare och skjuter Nässjö tillbaka i matchen, Norrköping leder med tre poäng inför slutronden.

Den fjärde och sista perioden är högdramatisk och det är inte mycket som skiljer lagen åt kapacitetsmässigt. Norrköping har däremot mer rutin och Joakim Kjellbom och framförallt Mikael Lindquist visar detta när deras lag som mest behöver det. Framförallt är det Lindquist som sårar Nässjö ikväll med sina 5 av 7 satta trepoängare. Kjellbom är också riktigt effektiv och han vinner tresekundersmatchen som så många gånger förr när han deltar i basketligamatcher. Auston Barnes reducerar Dolphins ledning till 76-73 med 44 sek speltid kvar, men gästerna håller undan och vinner med 77-73. Dolphins leder nu kvartsfinalserien med 2-0 i matcher, bäst av fem gäller.

MATCHFAKTA / kvartsfinal 2 i bäst av 5:
Nässjö–Norrköping 73–77

(13–22, 26–19, 18–19, 16–17)
Poäng, Nässjö: Austin Barnes 12, Dartaye Ruffin 12, Reginald Johnson 11, William Gutenius 11, Mantas Griskenas 11, Kristian Heder Ternell 7, Karim Wazzi 5, Jonathan Peleg 2, Daniel Eliasson 2.
Norrköping: Mikael Lindquist 19, Cole Darling 19, Joakim Kjellbom 15, Mikkel Plannthin 9, Johnell Smith 9, Edvin Stark 3, Dejan Jeftic 3.
Publik: 1 054.

(Norrköping leder med 2-0 i matcher)

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget