Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #2: Nässjö-Norrköping

Tätt, fysiskt och poängsnålt. Det var ledorden i den första kvartsfinalen i söndags. Ikväll är det dags för rond två mellan Nässjö Basket-Norrköping Dolphins.

Vilka: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 2
När: Tisdag 4 april, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö förlorade den första kvartsfinalen uppe i Norrköping med 63-49 i en fysiskt tät försvarsmatch från båda lagen. Ikväll väntar match två och visst talar mycket för en liknande matchbild i en fullsatt Nässjö Sporthall.

Kvartsfinal innebär basketfest och Nässjö är närmast tvingade till seger ikväll om den här kvartsfinalserien ska leva vidare. Nässjö var inte långt borta i den första matchen i söndags, men laget körde fast anfallsmässigt och måste nu hitta bättre lösningar offensivt och skottprocenten måste upp när väl lägena kommer. Nässjö gjorde en helt okej försvarsmatch i söndags, och kan laget komma lika rätt på egen planhalva igen så har laget bra chans att för första gången denna säsongen besegra Norrköping och utjämna denna matchserie.
– Visst, vi torskade med 14 poäng första matchen men jag tycker att vi spelade bra basket och det var jämnt i halvlek och det var jämnt inför fjärde, säger Nässjös Karim Wazzi till Smålands-Tidningen och fortsätter:
– Vi måste slipa på detaljer, i söndags gjorde vi misstag som straffar sig mot ett så pass bra lag. Tycker ändå att vi gjorde jobbet och spelade bra i försvaret ganska länge. Det gäller att vi ikväll fortsätter likadant men gör det hela matchen och minskar misstagen.

Norrköpings tränare Adnan Chuk inför matchen:
– Vår situation skulle kanske kunna vara lite bättre men det är bara att gilla läget. De småskador och sjukdomar vi hade i söndags har snarare förvärrats men vi ska försöka att åka ner till Nässjö med tio spelare för att undvika böter. Vi spelade bra försvar i söndags vilket även Nässjö gjorde vilket resultatet vittnar om, men det finns mera att ta ut av varje spelare och det gäller givetvis också för våra motståndare. De är alltid tuffa att möta där nere men vi gör som alltid, det vill säga, går för vinst.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö kan ställa upp med samma lag som i matchen i söndags.

Norrköping saknar Abdou Medjedoub och Felix Terins. Frågetecken finns för Joakim Kjellbom och Tim Schüberg som har varit sjuka.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
25/10: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 88–54
9/12: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 67–75
24/1: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 85–63
7/3: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 59–71
2/4: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 63–49 (kvartsfinal 1)

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget