Fotograf:

Veckans lag: Vecka 13

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Jabril Durham, Jämtland Basket (5)
Det är inget snack om att Jämtland lyckats med sina utländska nyförvärv den här säsongen. En spelare som bara blir bättre och bättre ju längre säsongen lider är 23-årige Durham. När slutspelet inleddes under söndagen stod Durham för fin-fina 31 poäng, fem returer och sex assist.

 
G: Rudy Mbemba, Umeå BSKT (3)
Efter att inte ha spelat någon match sedan mitten av februari på grund av skada, var Mbemba var tillbaka i spel i fredags. Och vilken comeback det blev för 29-åringen. 19 poäng och sex returer på begränsat med speltid (24 minuter).

 
F: Adam Ramstedt, Södertälje Kings (1)
Ramstedt gjorde sitt livs match (?) i Basketligan när hans Södertälje avslutade grundserien med att krossa Umeå. 21-åringen får sällan de stora rubrikerna men efter sina 21 poäng, sex returer och fem assist – på knappt 18 spelade minuter, så är en plats i veckans lag mer än välförtjänt.

 
F: Yannick Anzuluni, BC Luleå (5)
Anzuluni var på stort spelhumör i den första kvartsfinalen mot Umeå. 29-åringen noterades för en fin “double-double”: 21 poäng och tio returer. Allt på drygt 26 spelade minuter.

 
C: Carl Engström, Uppsala Basket (1)
Precis som hela Uppsala stod Engström för en grym insats när Borås besegrades med 91-52 i lördags. 25-årige Engström var en jätte, speciellt defensivt men han var också en framträdande spelare offensivt med bland annat 15 poäng och nio returer – på 22 minuters speltid.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget