Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #2: Umeå-Luleå

BC Luleå vann den första kvartsfinalen tämligen komfortabelt. Men räkna med ett Umeå BSKT som kommer sälja sig dyrt i kvällens match. Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 2
När: Måndag 3 april, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Under måndagskvällen är det dags för den andra ronden i kvartsfinalserien mellan Umeå och Luleå. Den här gången spelas matchen i Västerbotten och Umeå Energi Arena. I den första matchen avgjorde BC Luleå redan i den första perioden, en period man vann med 27-12. Till slut blev det förkrossande 103-65.

Umeå som under större delen av säsongen haft flera spelare på skadelistan kunde i fredags ställa upp med tio spelare som alla fick speltid. Rudy Mbemba var tillbaka efter sin skada som hindrat honom från spel under lång tid. Rudy försökte mest och bäst i Umeå och noterades för 19 poäng och sex returer på 25 minuters spel.

Luleå spelade runt laget och sju spelare hade cirka 20-25 minuters speltid. Yannick Anzuluni var på ett strålande spelhumör och inledde matchen starkt mot sina tidigare klubb. Utropstecknet i Luleå var lagkaptenen Tim Kearney som la i 15 poäng och tog ned fem returer.

Luleå har vunnit alla fem möten mot Umeå under säsongen och med en klar vinstmarginal i samtliga. Men räkna med att desperat Umeå som kommer gör allt man kan för att skrälla och kvittera kvartsfinalserien.
– Vi hoppas kunna komma ut mer förberedda inför hemmapubliken än vi gjorde uppe i Luleå. Vi blev tagna på sängen tidigt och det avgjorde matchen. För att vi ska vinna så måste vi spela tillsammans som ett lag på båda sidorna av golvet, slita hårt och matcha Luleås energi. Vi har inte spelat med denna truppen på hela säsongen men vi har senaste dagarna kommit varandra närmare och hoppas kunna utnyttja våra styrkor bättre, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till klubbens hemsida.

För första gången någonsin får Umeå nu spela en historisk SM-kvartsfinal på hemmaplan.
– Mäktigt med slutspel i Umeå för första gången, alla är taggade och vi kommer inte att ge oss lätt hemma i Umeå. Vi har inte så många med slutspelsrutin i laget men vi hoppas att slutspel ska vara standard för BSKT framöver. De här tuffa matcherna betyder otroligt mycket för utvecklingen av spelare och ledare, säger Gustavsson.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå aviserar att ställa upp med samma gäng som senast uppe i Luleå.

Luleå kan ställa upp med bästa möjliga lag.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
7/10: Umeå BSKT – BC Luleå 53–92
18/11: BC Luleå – Umeå BSKT 74–56
3/1: Umeå BSKT – BC Luleå 65-91
17/2: BC Luleå – Umeå BSKT 105–47
31/3: BC Luleå – Umeå BSKT 103–65 (kvartsfinal 1)

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget